.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:37

“Μαζεύουν” τα e-πατίνια στο Ηράκλειο της Κρήτης – Σε προσωρινή αναστολή η λειτουργία τους

Άνδρες της τροχαίας, από το πρωί της Δευτέρας,  09/09/2019, απομακρύνουν τα ενοικιαζόμενα με χρονομίσθωση e-πατίνια που βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή, συμφώνησε στην αναστολή της λειτουργίας τους, έως ότου θεσπιστεί το κανονιστικό πλαίσιο (ΚΟΚ και διατάξεις) που θα αφορά στα οχήματα αυτά. Αφορμή για την συζήτηση επί του θέματος, αποτέλεσε το πρόσφατο ατύχημα με θύματα δύο κορίτσια ηλικίας 16 και 19 ετών, τα οποία οδηγώντας e-πατίνι στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, συγκρούστηκαν με αυτοκίνητο, το βράδυ της Δευτέρας, 02/09/2019.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου, έρχεται να προστεθεί σε μια σωρεία άλλων παρόμοιων συζητήσεων και αποφάσεων για το θέμα αυτό, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού, όπου καταγράφονται συχνά ατυχήματα και τραυματισμοί, από την χρήση αυτού του είδους των ατυχημάτων.

Κοινή συνισταμένη και αίτημα των φορέων και των αρχών που εκφράζουν προβληματισμούς, είναι η θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου για την κυκλοφορία των e-πατινιών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon