.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 11:29

Harley-Davidson: Έρχονται σύντομα και… e-ποδήλατα με υποβοήθηση!

Το ότι η Harley-Davidson επιχειρεί ένα στρατηγικό άνοιγμα σε κατηγορίες που μέχρι πρότινος κανείς δεν θα περίμενε να έχει παρουσία, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ηλεκτροκίνητο Live Wire, το Adventure Pan America, καθώς και το Streetfighter 975 (ΕΔΩ), αποτελούν αδιάσειστη απόδειξη για αυτό.

Το πλάνο της εταιρείας όμως, φαίνεται ότι εκτός από μοτοσυκλέτες, περιλαμβάνει και άλλες κατηγορίες δίτροχων, με τα ποδήλατα να έχουν την τιμητική τους. Είναι πολλές οι σχετικές ειδήσεις που μας προετοίμαζαν για κάτι τέτοιο (1, 2, 3) τώρα όμως ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από την Harley-Davidson, η οποία σύντομα θα διαθέσει στην αγορά μια γκάμα ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Όπως μπορείτε να δείτε στην σελίδα της εταιρείας , απεικονίζονται τρία μοντέλα e-ποδηλάτων, τα οποία η HD έχει σχεδιάσει με σκοπό την κίνηση στο αστικό περιβάλλον. Περισσότερα στοιχεία δεν αναφέρονται, διακρίνονται όμως δισκόφρενα μπροστά και πίσω, rigid πιρούνια και απουσία εκτροχιαστών στο σύστημα της μετάδοσης, οπότε μιλάμε για κάποιου είδους εσωτερικό ή hub κιβώτιο ταχυτήτων και τελική μετάδοση με ιμάντα, αντί για την κλασική αλυσίδα. 

Φυσικά και υπάρχουν πετάλια, αφού πρόκειται για υποβοηθούμενα ποδήλατα, με το ηλεκτρικό μοτέρ να συνδράμει όποτε ασκείται περιστροφική δύναμη στην μεσαία τριβή. Άγνωστο είναι το αν η Harley-Davidson έχει συνεργαστεί με κάποια από τις γνωστές εταιρείες παραγωγής μοτέρ υποβοήθησης για ποδήλατα (Shimano, Βosch, Υamaha) ή αν έχει εξελίξει κάτι δικό της.

Θα τα μάθουμε όλα αυτά όμως, όταν η γκάμα των e-ποδηλάτων της Harley-Davidson, παρουσιαστεί επισήμως. Πότε θα γίνει αυτό; “Coming Soon” αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση και δεδομένου ότι η “ΕΙCMA των ποδηλάτων”, η έκθεση Eurobike, ανοίγει τις πύλες της στις 4 Σεπτεμβρίου στην Γερμανία, ίσως να μιλάμε μόνο για λίγες ημέρες…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon