.
Κατηγορία Harley Davidson
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 18:18

Harley-Davidson: Το ηλεκτρικό της μέλλον

Μοτοσυκλέτες, e-bikes και… e-scooter!

Μέσα στα νέα μοντέλα που ανακοίνωσε η Harley-Davidson, πέρα από τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, εντύπωση προκάλεσε τόσο η ηλεκτρική LiveWire που θα βγει στην παραγωγή το 2019, αλλά και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά concept bikes.

street tracker

Η concept street-tracker μοτοσυκλέτα, σκίτσο της οποίας είδαμε, αποτίει φόρο τιμής στην Flat Track ιστορία της Harley-Davidson, ενσωματώνοντας στιλιστικά στοιχεία από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, σε έκδοση παραγωγής για χρήση δρόμου.

Ενδιαφέρον έχει ο χαρακτηριστικός κινητήρας εδώ, ο οποίος προέρχεται από την Alta Motors. Θυμίζουμε πως η Harley-Davidson πρόσφατα αποφάσισε να επενδύσει στην αμερικάνικη εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με τις δύο εταιρείες να δουλεύουν πλέον χέρι-χέρι για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής γκάμας της HD.

Η μοτοσυκλέτα δείχνει ελαφριά, μικρή σε διαστάσεις, και έτοιμη να προσφέρει διασκεδαστικές στιγμές στους λάτρεις της στιλάτης αστικής περιπέτειας.

pedal assisted e bike

Το επόμενο concept σκίτσο αφορά σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, μια κατηγορία οχημάτων που κάνει θραύση στην Ευρώπη. 

Ήδη η Yamaha, η Ducati, η ΚΤΜ και η Husqvarna, η Piaggio, η BMW, η Moto Morini, η Fantic, η Sachs και η Italjet (μπορεί και να ξεχνάμε και άλλους κατασκευαστές μοτοσυκλέτας) έχουν κάνει την αρχή στα ηλεκτρικά ποδήλατα, οπότε δεν είναι καθόλου παράλογο και για την Harley-Davidson να κάνει και αυτή παρόμοια κίνηση. 

light ebike

Το τρίτο concept αφορά κάτι ενδιάμεσα στις κατηγορίες των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και των pedal-assist e-bikes. Μοιάζει με κανονική μοτοσυκλέτα, δεν διαθέτει πετάλια, όμως είναι μικρή σε διαστάσεις και βάρος. Διασκέδαση δηλαδή, χωρίς πετάλι, και πιθανότατα δίχως να χρειάζεται άδεια οδήγησης. Το αναμένουμε μέχρι το 2022, ίσως και νωρίτερα.

e scooter

Στην παρουσίαση είχαμε και ένα ηλεκτρικό δίκυκλο που μοιάζει με scooter, και θυμίζει λίγο το anti-scooter της Brammo αλλά και το Honda Navi. Εδώ κύριος άξονας είναι η πρακτικότητα, και για αυτό το concept όχημα της HD διαθέτει και χώρο αποσκευών κάτω από τη σέλα. 

LiveWire

Η «σχεδόν έτοιμη» ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson είναι φυσικά η LiveWire που αναμένεται στην παραγωγή το καλοκαίρι του 2019. Η LiveWire έχει μια μακρά περίοδο… επώασης, καθώς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014, και έκτοτε η HD την εξελίσσει, ποντάροντας παράλληλα και στη βελτίωση της τεχνολογίας των μπαταριών, ώστε η μοτοσυκλέτα να έχει μια αξιοπρεπή αυτονομία.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 19:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon