.
Κατηγορία Harley Davidson
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 10:53

Harley-Davidson FXDR 114

Νέο Power Cruiser μοντέλο

Η Harley-Davidson παρουσίασε ένα νέο power cruiser μοντέλο, που ακούει στο όνομα FXDR 114, χαρακτηρίζεται από μυώδεις γραμμές και άφθονο τσαμπουκά στο design, ενώ έρχεται εξοπλισμένο με V2 κινητήρα 1.868 κ.εκ. με 16 χορταστικά κιλά ροπής!  

Το FXDR 114 είναι το δέκατο μοντέλο της Harley-Davidson που βασίζεται στην πλατφόρμα Softail® που παρουσιάστηκε το 2018. Είναι επίσης το πιο πρόσφατο μοντέλο από τη γκάμα των 100 μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης, που σκοπεύει να παρουσιάσει το εργοστάσιο μέχρι το 2027.

harley davidson fxdr114 7

Η εμφάνιση του κλέβει τις εντυπώσεις, με κερασάκι τον κτηνώδη δίλιτρο V2 κινητήρα, αλλά και την υπέροχη 2 σε 1 εξάτμιση, και τους αεραγωγούς με τα φίλτρα αέρα τοποθετημένα στο μπροστινό τους μέρος! O ιδιαίτερος προβολέας δίνει ένα φουτουριστικό στιλ στο FXDR 114.

Τα φώτα είναι Full LED, ενώ στα όργανα βρίσκουμε μια οθόνη LCD. Το ρεζερβουάρ είναι 16,7 λίτρων, ενώ η HD αναφέρει τις 32 μοίρες κλίσης, ως όριο, στις στροφές -και για να αναδείξει τις σπορ δυνατότητες του μοντέλου, φωτογράφησε το FXDR σε περιβάλλον πίστας, ενώ εκεί γυρίστηκε και το επίσημο βίντεο της μοτοσυκλέτας!

harley davidson fxdr114 15

Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος, ενώ σε αυτόν μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται keyless σύστημα, σύστημα Smart Security, και έξοδο ρεύματος USB. Το FXR 114 θα κυκλοφορήσει σε 6 χρωματικές επιλογές: Vivid Black, Black Denim, Industrial Gray Denim, Wicked Red Denim, Bonneville Salt Denim, και Rawhide Denim

Η αμερικάνικη εταιρεία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια για μείωση του βάρους στο FXDR 114, αν και σε power cruiser μοτοσυκλέτες αυτό δεν είναι το απόλυτο ζητούμενο. 

harley davidson fxdr114 10

Έτσι, το αλουμινένιο ψαλίδι του FXDR 114 προσφέρει μείωση βάρους κατά 4,6 κιλά (6.25 κιλά από 10.88 κιλά ή ελαφρύτερο κατά 43%) συγκριτικά με το ατσάλινο ψαλίδι Softail και αποτελεί το σημείο έδρασης ενός εντυπωσιακού πίσω τροχού με ελαστικό 240 χιλιοστών! Επειδή το ψαλίδι είναι μη αναρτώμενο βάρος (μάζα κάτω από την ανάρτηση) που επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της ανάρτησης, έχει ενισχυθεί περαιτέρω με οπίσθιο "γεμάτο" ελαφρύ τροχό 18 ιντσών.

harley davidson fxdr114 6

Ο 19 ιντσών μπροστινός σφυρήλατος τροχός αλουμινίου είναι ελαφρύς και διαθέτει χαρακτηριστικές ζάντες με λεπτά μπράτσα. Η σέλα και η ουρά του FXDR 114 στηρίζονται σε ένα υποπλαίσιο αλουμινίου και το τμήμα της ουράς είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά. Αυτό το τμήμα αντικαθιστά το ατσάλινο υποπλαίσιο, το ατσάλινο φτερό και τα αλουμινένια στηρίγματα του φτερού που χρησιμοποιούνται σε άλλα μοντέλα Softail και εξοικονομεί περίπου 3,17 κιλά. Το μπροστινό και το πίσω φτερό έχουν επίσης κατασκευαστεί από ελαφριά σύνθετα υλικά.

Όπως έχει, η μοτοσυκλέτα ζυγίζει 289 κιλά, στεγνή.

harley davidson fxdr114 2

David Latz, Harley-Davidson Lead Product Manager: “Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πραγματικά απολαυστική στην οδήγηση. Το FXDR 114 περιβάλει το πολύ ανθεκτικό πλαίσιο Softail με την ισχύ του κινητήρα Milwaukee-Eight 114, με υψηλών προδιαγραφών ανάρτηση στον μπροστινό και τον πίσω τροχό, καθώς και με μια ευρεία σειρά από νέα εξαρτήματα και υλικά που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους. Αυτό είναι ένα power cruiser που παρέχει μοναδική αίσθηση στην οδήγηση και κράτημα που συναρπάζει.”

harley davidson fxdr114 14

Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Styling and Design: “Η εμφάνιση του FXDR 114 εκφράζει τον δυναμικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και τονίζει τα προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα Softail. Η dragster επιρροή είναι εμφανής, με το ανεστραμμένο πιρούνι, την εντυπωσιακή εισαγωγή αέρα, την εξάτμιση και την τέλεια αντίθεση μεταξύ των τροχών και της κοφτής ουράς. Φροντίσαμε όμως να προσθέσουμε και άλλα τεχνικά στοιχεία, όπως είναι το ψαλίδι αλουμινίου, τα ψηφιακά όργανα που είναι πλήρως ενσωματωμένα στα χειριστήρια του αναβάτη και η εξωτερική ρύθμιση της ανάρτησης. Αυτά τα στοιχεία τονίζουν την δυναμική αποστολή της μοτοσυκλέτας, η οποία δεν είναι μόνο η επιτάχυνση στην ευθεία, αλλά κυρίως η αυθεντική ισχύς σε κάθε στάδιο της οδήγησης.”

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 13:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon