.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 12:26

Blacksmith Electric – eScooter και σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών στην Ινδία

H Blacksmith Electric είναι μια εταιρεία που συστάθηκε το 2003 και από τότε δουλεύει πάνω στην ιδέα της ηλεκτροκίνησης, στην δίτροχη εφαρμογή της.

Η BE, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, είναι η μόνη εταιρεία στην Ινδία που έχει “πατενταρισμένο” σύστημα εναλλαγής μπαταριών, (μπαταρίες, μηχανισμό, σταθμούς & υποδομή), κάτι ανάλογο δηλαδή όπως το IONEΧ της KYMCO και το Network της Gogoro.

Η εταιρεία, έχει στο δυναμικό της λοιπόν το δίκτυο και δύο μοντέλο scooter, το B2 και το πιο πρόσφατο, B3. Η διαφορά μεταξύ τους, είναι ότι το B2 μοιάζει περισσότερο με μοτοσυκλέτα, ενώ το Β3, είναι σαν GT scooter.

Κοινό στοιχείο, πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών που είναι πανομοιότυπα, είναι επίσης και η ξεχωριστή σχεδίαση, με πολύ έντονα ρετρό στοιχεία. Το μοτέρ που κινεί τόσο το B2 όσο και το B3, είναι 5 KW και η απόδοση του 96 Nm ροπής και 14,5 kw σε Peak power. Αυτονομία στα 120 χιλιόμετρα (το B2 μπορεί τα διπλά, αφού μπορεί να πάρει δύο μπαταρίες) και διάρκεια φόρτισης 4 ώρες, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι θα υπάρξει και δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών.

Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά τίποτα δεν διατίθεται ακόμη στην αγορά, με την εταιρεία να ισχυρίζεται βέβαια ότι διεξάγει δοκιμές στην τέταρτη γενιά πρωτότυπων μοντέλων και ότι σύντομα θα είναι σε θέση για παραγωγή. Για να δούμε…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon