.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 11:07

Harley-Davidson: Αγόρασε εταιρεία κατασκευής e-ποδηλάτων ισορροπίας

Αυτό και αν είναι στροφή προς τις νέες ηλικίες!

Όταν η Harley-Davidson έχει θέσει ως στόχο να λύσει το… “δημογραφικό” πρόβλημα του πελατολογίου της, με μια στρατηγική που θα απευθύνεται στις μικρότερες ηλικίες, δεν φανταζόμασταν κάτι τέτοιο. “Learn them young” είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν στις ΗΠΑ, δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση “να τα βάζεις από μικρά στο κόλπο” και προφανώς σε αυτή την φιλοσοφία οφείλεται η πρόσφατη εξαγορά της StaCyc, από την Harley-Davidson.

Ποια είναι η StaCyc; Είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016, κατασκευάζοντας ποδηλατάκια ισορροπίας για πιτσιρίκια. Τα ποδήλατα ισορροπίας δεν έχουν πετάλια, με την ώθηση τους να γίνεται μέσω του βηματισμό των λιλιπούτειων αναβατών που βρίσκονται στην σέλα τους. Ο σκοπός τους είναι η εξοικείωση των παιδιών με την αίσθηση των δύο τροχών, μαθαίνοντας τους σταδιακά – και μετά από πολλά ανώδυνα τσιμπίδια με μικρές ταχύτητες- να ισορροπούν πάνω σε αυτούς.

harley davidson stacyc

Τα δύο μοντέλα της StaCyc, με τις ονομασίες 12e και 16e να παραπέμπουν στο μέγεθος του σκελετού τους, παραπέμπουν σε BMX φόρμα και διαφέρουν σε σχέση με τα άλλα ποδηλατάκια ισορροπίας, στο γεγονός ότι πωλούνται με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα. Μόλις λοιπόν ένα πιτσιρίκι μάθει να ισορροπεί, κουνώντας τα πόδια του μόνο, το δεύτερο στάδιο είναι να εξοικειωθεί και με την ιδέα της κίνησης μέσω μοτέρ.

Τα ποδήλατα αυτά έχουν γίνει ανάρπαστα στις ΗΠΑ και η Harley-Davidson με την εξαγορά της εταιρείας θα τα πουλά πλέον μέσω τους δικού της δικτύου, με την μπράντα της φυσικά τυπωμένη στον σκελετό τους. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, ως StaCyc πάντως, τα ποδηλατάκια δεν πωλούνταν φθηνά, με το 12άρι μοντέλο να κοστίζει 650 δολάρια και το 16άρι, 700 δολάρια.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 11:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon