.
Κατηγορία Harley Davidson
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 12:11

Σχέδια πατεντών της Harley-Davidson αποκαλύπτουν τα νέα της μοντέλα

Αλλαγή πορείας από το 2020

Το περασμένο καλοκαίρι η Harley-Davidson προχώρησε σε ένα μπαράζ αποκαλύψεων για τα μελλοντικά της σχέδια, αποκαλύπτοντας μια σειρά μοντέλων που ξεφεύγουν από την πεπατημένη της εταιρείας όπως τη γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια.

Η βασική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηριχθούν αυτά είναι ένας νέος κινητήρας, φυσικά V2, με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών και υγρόψυξη. Η νέα αυτή μονάδα αναμένεται να παραχθεί σε μια ευρεία γκάμα κυβισμών, με άγνωστο κάτω όριο και θα φτάνει (τουλάχιστον) ως τα 1,250 cc. Ήδη στα αποκαλυφθέντα σχέδια υπάρχουν δύο πρωτότυπα 1,250 και ένα 975 cc, με τη σχετική φημολογία να μιλά και για μικρότερες εκδόσεις, έως και στη γειτονιά των 500 cc ενδεχομένως.

Οι αρχικές ανακοινώσεις της εταιρείας συνοδεύονταν από ένα περιορισμένο σετ φωτογραφιών που απλά μας δίνουν μια γεύση των πρωτοτύπων, ωστόσο πλέον η Harley-Davidson κατέθεσε μια σειρά πατεντών για αυτά στη σχετική Ευρωπαϊκή υπηρεσία, από τις οποίες έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δούμε τις τρεις αυτές μοτοσυκλέτες από διαφορετικές γωνίες και σε λίγο μεγαλύτερο βάθος.

Τεχνικές πληροφορίες δεν έχουμε ακόμη και το γεγονός πως καμιά εκ των τριών δεν έχει σχηματοποιημένο κινητήρα στα σχέδια μάλλον υποδεικνύει πως η κινητήρια μονάδα είναι ακόμη υπό εξέλιξη.

Λογικά πάντως δε θα πρέπει να αργήσει και η εμφάνιση του κινητήρα, καθώς τα πρώτα εξ αυτών έχουν προλογιστούν ως μοντέλα 2020, άρα λογικά θα πρέπει να εμφανιστούν σε κάποιο από τα διεθνή σαλόνια προς το τέλος του 2019.

Pan America 1250

HD PanAmerica 800

Ίσως το πιο πολυδιαφημισμένο μελλούμενο μοντέλο της είναι το Pan America 1250, ένα πρωτότυπο που βάζει την Αμερικανική εταιρεία για πρώτη φορά στον χώρο του Adventure Touring και δη στο κομμάτι που υπόσχεται πρόσβαση σε παντός είδους έδαφος – αν ερμηνεύουμε σωστά τα τακουνάτα λάστιχα του πρωτοτύπου.

Στα σχέδια βλέπουμε πως διατηρούνται οι βασικές του σχεδιαστικές γραμμές, με λιγοστές διαφορές, όπως οι χυτές ζάντες, αντί των ακτινωτών στην αρχική φωτογραφία του πρωτοτύπου. Αυτό λ.χ. θα μπορούσε απλά να υπονοεί και διαφορετικές εκδόσεις του μοντέλου, ένα πιο ασφάλτινο κι ένα άλλο πιο διπλής χρήσης.

HD PanAmerica patent 3

Προσέχουμε επίσης το θηριώδες προστατευτικό στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας που προορίζεται εμφανέστατα για να στηρίξει τουριστικό εξοπλισμό – βλέπε βαλίτσες.

Custom 1250

HD custom 1250 800

To πρωτότυπο Custom μοιάζει να έρχεται ως η διάδοχη κατάσταση των Sportster, καθώς υιοθετεί την ίδια μυώδη, επιθετική αισθητική του power cruiser.

Λογικά θα φορά τον ίδιο κινητήρα με το Pan America στα 1,250 cc και στα σχέδια της πατέντας φαίνεται να μένει πιστό στο αρχικό πρωτότυπο του περασμένου καλοκαιριού.

HD custom patent 1

Οι εξατμίσεις παραμένουν ψηλά στη δεξιά πλευρά σε στυλ scrambler, αποκαλύπτοντας τώρα με τα σχέδια από άλλες γωνίες τη συμπαγή αίσθηση που θέλει να πετύχει η H-D, βάζοντάς τις μέσα στο σώμα της μοτοσυκλέτας, ώστε να μην προεξέχουν πολύ.

Το Custom 1250 (αν στο μεταξύ δεν αλλάξει όνομα) προαλείφεται για μοντέλο 2021.

Streetfighter 975

HD streetfighter 975 800

Αυτή η μοτοσυκλέτα συνιστά μια κάπως αναπάντεχη κίνηση από τη Harley-Davidson, καθώς δεν πρέπει να υπάρχει άλλο μοντέλο στη γκάμα της εταιρείας με τα μαρσπιέ τοποθετημένα σε τόσο πίσω, επιθετική θέση.

Σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε, οι αλλαγές εντοπίζονται στο πίσω μέρος με το υποπλαίσιο να μοιάζει διαφορετικού σχήματος και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη να κρέμονται από αυτό, αντί να εδράζουν χαμηλά και στο κέντρο, στο ίδιο σημείο με αυτά του αναβάτη.

HD streetfighter patent 2

Κινούμενο από μια υποκυβισμένη έκδοση του νέου κινητήρα στα 975 cc, το Streetfighter είναι προγραμματισμένο για μοντέλο 2020 και οι πληροφορίες από τον Αμερικανικό Τύπο ισχυρίζονται πως θα ονομάζεται πιθανότατα Bronx 975.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 12:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon