.
Κατηγορία Harley Davidson
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 15:19

Harley-Davidson Electra Glide Standard 2019

Άσκηση αφαιρετικής δημιουργίας

Το όνομα Electra Glide κουβαλά άφθονη ιστορία και είναι συνώνυμο των μεγάλων, τουριστικών μοτοσυκλετών της Harley-Davidson. Για το 2019 η Αμερικανική εταιρεία παρουσιάζει μια νέα έκδοση της Touring μοτοσυκλέτας της, Electra Glide Standard.

Στην καρδιά της συναντάμε τον πιο πρόσφατο V2 κινητήρα της, τον Milwaukee Eight 107, δηλαδή την έκδοσή του με χωρητικότητα 107 κυβικές ίντσες ή 1.753 cc.

gal bike tc4cda353b31ccf4b4d37c67c7a79bb0 d7ac10097ae1

H Standard Electra Glide έρχεται ουσιαστικά να γεμίζει το κάτω άκρο της τουριστικής γκάμας της εταιρείας, συνιστώντας την πιο “απλή” έκδοση της Touring οικογένειας. Εδώ ξεχνάμε τα συστήματα Infotainment και τις τεράστιες οθόνες στα όργανα, προσφέροντας μια λιτή πρόταση που συνοδεύεται από βασικότατο εξοπλισμό: cruise control, πιρούνι Showa Dual Bending Valve, φρένα Brembo και φυσικά τη χαρακτηριστική εμφάνιση-σφραγίδα των τουριστικών H-D.

Στις Η.Π.Α. η νέα Electra Glide Standard λανσάρεται με τιμή που ξεκινά από $18,999, ή περίπου €16,800 (ισοτιμία 5/3/2019).

19 5 FLHT AF 001

Είναι μάλλον προφανές πως η H-D θέλει να προσφέρει μια Touring μοτοσυκλέτα της σε πιο προσιτή τιμή, δεδομένου ότι τα τυπικά μοντέλα της σειράς αυτής κατά κόρον απευθύνονται σε βαριά πορτοφόλια και ενδεχομένως εδώ να έχουμε μια προσπάθεια να προσελκυθεί νέος κόσμος στην κατηγορία.

Όσο για την Ελλάδα, η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται μέσα στο 2019 σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Θα έχει πάντως αρκετό ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτή θα διαμορφωθεί, δεδομένου ότι οι άλλες διαθέσιμες εκδόσεις της Electra Glide (Ultra Limited, Ultra Limited Low) στη χώρα μας ξεκινούν από €36,390.

Harley-Davidson Athena - Electra Glide Standard

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 15:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon