.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 12:37

Michelin Fit2Go TPMS – Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών

Εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια

Η Michelin παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών (Tire Pressure Monitoring System – TMPS), το οποίο κατασκευάζεται για κάθε τύπο οχήματος - και εδώ, προφανώς, θα ασχοληθούμε με το κιτ για μοτοσυκλέτες.

Πρόκειται για μια απλή και έξυπνη συσκευή με πολύ μικρό μέγεθος, η οποία τοποθετείται εύκολα σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα στο επιθυμητό σημείο με τη διακριτική βάση που τη συνοδεύει. Εναλλακτικά μπορεί ο αναβάτης απλά να την έχει στην τσέπη του, αν και αυτό μειώνει κάπως τη λειτουργικότητά της, όπως θα δούμε.

Bike 0000 Michelin Motorbike TPMS 5

Η λειτουργία του TPMS είναι εξαιρετικά απλή: δύο αισθητήρες τοποθετούνται στη θέση των βαλβίδων των ελαστικών και μεταδίδουν πληροφορία για πίεση (σε psi ή bar) και θερμοκρασία στη μικρή οθόνη. Εκεί ο αναβάτης μπορεί να δει τις πιέσεις των ελαστικών του, καθώς η ένδειξη εναλλάσσει τις τιμές του μπρος και πίσω λάστιχου σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Αν η πίεση πέσει χαμηλά ή αν διαγνωστεί πολύ υψηλή θερμοκρασία του περιεχόμενου αέρα (συχνά ένδειξη πως επίκειται σκάσιμο), τότε η οθόνη φωτίζει έντονα στέλνοντας την προειδοποίηση στον αναβάτη – γι’ αυτό και λέμε πως αν το έχεις στην τσέπη θα χάσεις μέρος της λειτουργικότητας.

Bike 0004 Michelin Motorbike TPMS 1

Οι προειδοποιήσεις ενεργοποιούνται όταν η πίεση του ελαστικού πέσει κάτω από 15% από το όριο που έχει τεθεί για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα και μια δεύτερη, πιο εντατική ειδοποίηση έρχεται όταν η πίεση πέσει από 25% και πάνω. Ομοίως θα συμβεί και αν η πίεση είναι από 35% και πάνω του επιτρεπτού.

Τέλος, το σύστημα θα προειδοποιήσει τον αναβάτη και όταν διαγνώσει πολύ υψηλή θερμοκρασία στο λάστιχο, αλλά και στην περίπτωση που θα διαγνώσει πρώτη πίεσης με ρυθμό από 2 psi ανά λεπτό και πάνω.

motorbike3

Η συσκευή είναι κλειστή και αδιάβροχη, δεν έχει κανένα κουμπί και τροφοδοτείται από μια μικρή μπαταρία που επαρκεί για τρεις μήνες χρήσης. Σε κάθε περίπτωση, με το συνοδευόμενο USB καλώδιο ο αναβάτης μπορεί να την ξαναφορτίσει εύκολα, μέσω της ειδικής θήκης ασύρματης φόρτισης.

Το συναντήσαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Michelin, όπου το TPMS πωλείται προς περίπου €91 – η αναγραφόμενη τιμή είναι σε λίρες Αγγλίας (υπολογισμός με ισοτιμία λίρας-ευρώ της 19/2/2019), αλλά στέλνει και στη χώρα μας.

Michelin Fit2Go TPMS

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 12:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon