.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 10:33

Suzuki - Φήμες για επιστροφή του DR Big!

Όχι ακριβώς όπως το θυμόμαστε βέβαια...

Φήμες από την Ισπανία, οι οποίες προέρχονται –κατά πως λένε οι διακινητές τους- μέσα από την Suzuki, κάνουν λόγο για την επαναφορά ενός πολύ γνωστού ονόματος στον χώρο των On/Off – Adventure μοτοσυκλετών.

Περί DR Big η συζήτηση λοιπόν, το οποίο για όσους δεν το γνωρίζουν, ήταν ένα μονοκύλινδρο μοντέλο με κυβισμό αρχικά στα 750 και στην συνέχεια στα 800 κ.εκ., το οποίο παραγόταν από το 1988 μέχρι και το 1999. (Διαβάστε ΕΔΩ, ένα σχετικό αφιέρωμα)

Ο “μπίγκουλας”, όπως του είχε κολλήσει το παρατσούκλι στην Ελλάδα, έγραψε την δική του ιστορία στην χρυσή εποχή των αερόψυκτων thumper  On-Off, εκπροσωπώντας το άνω άκρο των κυβισμών, όντας το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα μονοκύλινδρο ευρείας παραγωγής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες λοιπόν, η Suzuki σκοπεύει να παρουσιάσει ένα μοντέλο (ή εκδόσεις μοντέλων) με το όνομα DR Big, αλλά με μια τελείως διαφορετική εκτέλεση σε σχέση με το παρελθόν.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στο υπάρχουν V-Strom 1000,  με αλλαγές οι οποίες θα της προσδίδουν όμως ένα πιο “χωμάτινο” χαρακτήρα, εντός των Adventure πλαισίων πάντα.  

36869742223679.57c584eedfc6b

Αυτό σημαίνει μπροστινός τροχός διαμέτρου 21 ιντσών, ακτινωτές ζάντες, μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πολύ πιθανό αλλαγές στην σχεδίαση και στα πλαστικά, διαμορφώνοντας μια διαφορετική θέση οδήγησης.

Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο κινητήρας θα παραμείνει ο υγρόψυκτος V2 των 1.037 κ.εκ. που εφαρμόζεται στα V-Strom 1000 και V-Strom 1000 XT, με την απόδοση να μην αλλάζει και να παραμένει στους 100 ίππους.

Πόση αλήθεια μπορούν να κρύβουν αυτές οι φήμες; Δεν είναι εύκολο να το κρίνει κανείς, μιας και η πηγή από την οποία προέρχονται, δεν έχει ιστορικό ώστε να έχει τσεκαριστεί η αξιοπιστία της. Το σίγουρο είναι ότι σαν ιδέα δεν θα ήταν άσχημο, υπάρχει κινητικότητα στην συγκεκριμένη κατηγορία με μοτοσυκλέτες όπως η Africa Twin, τα νέα KTM 790 Adventure, το BMW F850 Adventure και το Tiger 800 XCx.  

Μάλιστα η “ιδέα” για κάτι τέτοιο δεν είναι νέα και δεν προέρχεται από την Suzuki. To 2016, ο “συνήθης ύποπτος” Oberdan Bezzi, είχε δημιουργήσει μια μοτοσυκλέτα Suzuki με την ονομασία DR Big 1200S, η οποία –πέραν της χωρητικότητας του κινητήρα- ταιριάζει ακριβώς σε αυτό που περιγράφουν οι τελευταίες φήμες.

Η φωτογραφία – σχέδιο που παραθέτουμε λοιπόν, προέρχεται από τον Bezzi και είναι προϊόν γραφιστικής δουλειάς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 10:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon