.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 10:12

Ducati 821 Pantah by XTR

Ένα Τέρας αποτίνει φόρο τιμής

Είναι το νέο δημιούργημα της Ισπανικής XTR Pepo, ενός εργαστηρίου δημιουργίας custom μοτοσυκλετών που έχει χτίσει τον δικό του μύθο στην Ευρώπη – και μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν.

Το Pantah χτίστηκε πάνω σε ένα Ducati Monster 821 του 2016, το οποίο αγοράστηκε μεταχειρισμένο για να προσφέρει τη βάση σε αυτό που ο ιθύνων νους της XTR, Pepo Rosell, οραματίστηκε, δηλαδή έναν φόρο τιμής στο θρυλικό Ducati Pantah του 1978.

Για να το καταφέρει αυτό, έγδυσε εντελώς το Monster και κράτησε μόνο πλαίσιο και κινητήρα, πριν αρχίσει να κατασκευάζει μοναδικά κομμάτια από fiberglass, όπως τα φέρινγκ, ρεζερβουάρ και ουρά.

Μηχανολογικώς η μοτοσυκλέτα έχει εξοπλιστεί με φίλτρο DNA, εξάτμιση Spark, αμορτισέρ Ohlins και όλα τα σωθικά του πιρουνιού αντικαταστάθηκαν με ένα κιτ της Andreani.

dscf0079

Στη συνέχεια η προσοχή έπεσε στην εμφάνιση, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας έναν σκασμό μικρά και μεγάλα κομμάτια, από βάσεις στήριξης μέχρι ένα νέο υποπλαίσιο. Αυτά πλαισιώθηκαν από μερικά έτοιμα κομμάτια από την after market αγορά, όπως δοχείο ψυκτικού της Carbon4us, κιτ μετατροπής υδραυλικού συμπλέκτη από τη Ducabike και δισκόπλακες της Discacciati.

Το αποτέλεσμα είναι σαφώς ενδιαφέρον και με τον παστέλ χρωματισμό του τραβά ακόμη περισσότερο τα βλέμματα, καθώς έκανε το ντεμπούτο του στην πρόσφατη έκθεση στη Βερόνα της Ιταλίας.

Όσο για το υπαρκτό μέλλον του, εκτός από ένα μοναδικό εκθεσιακό κομμάτι που μπορεί να διακριθεί σε διαγωνισμούς custom, για την XTR εξυπηρετεί κι έναν ακόμη πιο ρεαλιστικό σκοπό: το κιτ που περιλαμβάνει ολόκληρο το φέρινγκ (με τις βάσεις του), τα φώτα και το υποπλαίσιο πωλείται ως πακέτο μετατροπής κάθε Monster 821 σε vintage racer. Το μεγάλο του προσόν, δε, είναι πως δεν απαιτεί καμιά μετατροπή για να κουμπώσει στη θέση του, απλά βγάζεις τα παλιά και βιδώνεις τα καινούργια!

Δείτε το στην ιστοσελίδα του μοντέλου και μάθετε περισσότερα στην κεντρική σελίδα της XTR.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 10:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon