.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 15:22

Harley-Davidson Super Glide Café

Ιδιοκατασκευή από το Βέλγιο

Ο Nico Naeye είναι ένας Βέλγος μηχανικός που εργάζεται στη Harley-Davidson West Flanders και χαρακτηρίζεται από τη “φαγούρα” εκείνη που τον ωθεί να σκαλίζει κάθε μοτοσυκλέτα που περνά από τα χέρια του.

Έχοντας στην κατοχή του μια Harley-Davidson FXD Super Glide του 1997, μετά από περίπου 8 χρόνια χρήσης αποφάσισε να τη μετατρέψει σε κάτι μοναδικό. Με την αισθητική των café racers να τον γοητεύει, η συνέχεια ήταν μάλλον αναμενόμενη.

hd superglide cafe 2

Στη μετατροπή της μοτοσυκλέτας του ο Naeye δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα μηχανικά της μέρη, αλλά ξεκίνησε από το μπροστινό σύστημα, όπου έφτιαξε μια διάταξη που θυμίζει πιρούνι girder με ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ μπροστά από την πάνω τιμονόπλακα.

Στη συνέχεια επένδυσε σε κάμποσες επεμβάσεις σε διάφορα σημεία, χρησιμοποιώντας κυρίως παλιά εξαρτήματα που είχε στην αποθήκη του και τα οποία τα τροποποίησε εκτενέστατα. Κάπως έτσι προέκυψε η υπερκατασκευή πάνω και γύρω από ρεζερβουάρ καυσίμου, την οποία και επένδυσε με δερμάτινες τσάντες.

Ανάλογα προσεκτική δουλειά έγινε στην ουρά, ο βασικός σκελετός της οποίας προήλθε από ένα παλιό ατσάλινο τιμόνι!

hd superglide cafe 5

Ακόμη ο Βέλγος έκατσε κι έφτιαξε ένα δικής του επινόησης σύστημα συνδυασμένων φρένων, τα οποία πλέον ενεργοποιούνται αποκλειστικά από το πετάλι του δεξιού ποδιού, έχοντας καταργήσει πλήρως τη μανέτα στο τιμόνι.

Η μοτοσυκλέτα βαπτίστηκε Brut Voorut, που στη γλώσσα του μεταφράζεται κάπως ως “κτηνωδώς μπροστά” - ή “brutally forwards” αν αυτό βγάζει καλύτερο νόημα. Το όνομα είναι ευκρινώς σκαλισμένο στη δερμάτινη σέλα, η οποία ξεχωρίζει από τα ελατήρια που τη χωρίζουν από τη βάση στήριξής της.

Στόχος του Naeye ήταν, λέει, να φτιάξει τη μοτοσυκλέτα όπως θα ήθελε να την έχει σχεδιάσει εξαρχής η Harley-Davidson το 1997.

hd superglide cafe 3

Το χειροποίητο αυτό café racer εκτέθηκε φέτος στο AMD World Championship, δηλαδή τον μεγαλύτερο διαγωνισμό παγκοσμίως για κατασκευαστές custom, όπου και διακρίθηκε. Ο αριθμός 043 στη δεξιά άκρη τους ουράς του είναι ακριβώς ο αριθμός συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της AMD.

Όσο για το μέλλον, ο Naeye δε διστάζει να δηλώσει πως, “μου αρέσει να δουλεύω πάνω σε μοτοσυκλέτες περισσότερο από το να τις οδηγώ. Σίγουρα θα την καβαλήσω λιγάκι, αλλά στο μυαλό μου ήδη σκέφτομαι να φτιάξω κάτι άλλο. Ποιος ξέρει, μπορεί να τη βάλω και για πούλημα στο κοντινό μέλλον.”

Με τη διάκριση της AMD και την προβολή στον μοτοσυκλετιστικό Τύπο που αυτή φέρνει, δε θα είναι δύσκολο να βρει αγοραστή.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 15:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon