.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:23

Video - Αυτόνομο Tesla παρασύρει... ρομπότ!

Ο hi-tech Μολώχ της ασφάλτου

Συνέβει και αυτό και μάλλον είναι κάτι που θα πρέπει να αρχίσουμε να το συνηθίζουμε... Στους δόμους του Las Vegas, ένα Τesla Model S, παρέσυρε και τραυμ...εεε... κατέστρεψε ένα Promobot.

Tα Tesla θα τα γνωρίζετε, οπότε ας πούμε λίγα λόγια για τα Promobot. Πρόκειται για αυτόνομα ρομπότ, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για να προσφέρουν πληθώρα υπηρεσιών (όχι ροζ...) κάνοντας χρήση τεχνολογίας Ai. Απαντάνε σε ερωτήσεις, δίνουν οδηγίες και ενημερώνουν, σκεφτείτε δηλαδή μια κινούμενη υπηρεσία Alexa, Cortana ή Siri.

Ένα Promobot λοιπόν, το οποίο και είχε νοικιαστεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες στην τεχνολογική έκθεση CES, που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Las Vegas, έχει μόλις τελειώσει την βάρδια του και επέστρεφε στην βάση του, όταν το Tesla, που είχε τεθεί σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία από τον οδηγό του, το παρέσυρε, ρίχνοντας το κάτω.

Το Promobot υπέστη εκτεταμένες ζημιές, καθιστώντας αδύνατη την επισκευή του, ωστόσο σημειώνεται πως την στιγμή του ατυχήματος, βρισκόταν για άγνωστο λόγο στο οδόστρωμα και όχι στο πεζοδρόμιο, όπως έχει σχεδιασθεί και οφείλει να κινείται.

Οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τις δύο πλευρές, ο οδηγός του Tesla και ο υπεύθυνος της Promobot δηλαδή, αξιώνουν την αθωότητα τους και οι διαφορές θα λυθούν σε ειδικό δικαστήριο στο οποίο θα προεδρεύει ένα tablet.

Πλάκα κάνουμε, την υπόθεση την έχει αναλάβει η αστυνομία της πολιτείας της Νεβάδα, διερευνώντας τα στοιχεία και τα αίτια για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

Oρίστε και το Video, προσοχή, σκληρές εικόνες....

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon