.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:34

Nicky Hayden tribute bikes - Έτοιμο το Flat Tracker

Με βάση ένα XR650L, από την Analog Motorcycles

Η American Motorcyclist Association σε συνεργασία με τη Honda Η.Π.Α. είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία 2 custom μοτοσυκλετών προς τιμήν του Nicky Hayden. Τα 2 custom μοντέλα έχει αναλάβει να κατασκευάσει η γνωστή Analog Motorcycles του Tony Prust, ενώ πρώτο παρουσιάστηκε το XR650L, σε flat-tracker στιλ.

Θυμίζουμε πως ο Hayden πέθανε στις 22 Μαΐου του 2017, ως αποτέλεσμα των τραυμάτων του, από τη σύγκρουση που είχε με ένα αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ποδηλατικής προπόνησης στην Ιταλία.

honda xr650l flat tracker nicky hayden tribute 2

Το CBR1000RR της Analog Motorcycles θα βαφτεί στα χρώματα της Repsol Honda, όπως τα θυμόμαστε από την καριέρα του Πρωταθλητή του MotoGP για τον 2006, κομπλέ με το νούμερο 69.

Από την άλλη, το XR650L μεταμορφώθηκε σε μοτοσυκλέτα Flat-Tracker, με το νούμερο 69 και τα χρώματα του αδικοχαμένου Nicky για να θυμίζει την flat-track αγωνιστική καριέρα του Πρωταθλητή.

honda xr650l flat tracker nicky hayden tribute 3

Ο Prust έφτιαξε στο χέρι το νέο ρεζερβουάρ, δίνοντας του σχήμα που να θυμίζει εκείνο του Harley-Davidson XR 750. Χειροποίητη είναι και η ουρά, κομπλέ με number plates και custom σέλα.

honda xr650l flat tracker nicky hayden tribute 10

Τα φτερά είναι επίσης custom, όπως και το μπροστινό number plate, με το νούμερο 69 και τους δυο προβολείς να βγαίνουν όμορφα μέσα από τα νούμερα.

honda xr650l flat tracker nicky hayden tribute 5

Το υποπλαίσιο μετασκευάστηκε για να πάρει τη νέα ουρά, ενώ νέο είναι το Hyperpro πίσω αμορτισέρ και το μπροστινό από KTM 690 Enduro.

Οι τροχοί είναι 19άρηδες με ζάντες Sun, ακτίνες Buchanan και ελαστικά Dunlop DT3.

honda xr650l flat tracker nicky hayden tribute 8

Τον κινητήρα “ταΐζει” ένα Keihin FCR 41, νέος είναι ο αεραγωγός εισαγωγής με φίλτρο της K&N, ενώ ο υδραυλικός συμπλέκτης είναι της Magura. Οι σωλήνες της εξάτμισης έχουν κεραμική επίστρωση, ενώ το τελικό ανήκει στην Cone Engineering.

honda xr650l flat tracker nicky hayden tribute 7

Οι μανέτες και το τιμόνι είναι της Magura, το κοντέρ της Motogadget, ενώ νέοι είναι οι καθρέπτες, οι διακόπτες και τα mini Led φλας. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, ενώ η βαφή είναι της Artistimo Customs, βασισμένη στη βαφή της RC51 που οδηγούσε το 2002 ο Hayden.

honda xr650l flat tracker nicky hayden tribute 4

Μέσα στο 2019, οι μοτοσυκλέτες θα εκτεθούν σε διάφορα event, πριν περάσουν στα χέρια των νέων τους ιδιοκτητών με κλήρωση, με τα χρήματα της κλήρωσης να πηγαίνουν στο American Motorcycle Heritage Foundation, μια ΜΚΟ που υποστηρίζει το Hall of Fame της ΑΜΑ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon