.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 10:43

Walt Siegl Motorcycles SΒΚ

Η απόλυτη Ducati

Σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως να υποδηλώνει η Γερμανική ηχητική χροιά του ονόματος, η εταιρεία Walt Siegl Motorcycles (WSM) είναι Αμερικανική και εδρεύει στο Νέο Χαμπσάιρ των Η.Π.Α. Ειδικεύεται δε σε πολύ σπέσιαλ μοναδικές κατασκευές, ως επί το πλείστον βασισμένες σε Ducati και MV Agusta.

Το Superbike, ή SBK #1, είναι το τελευταίο δημιούργημα του οίκου του κυρίου Walt Siegl και είναι πολλά περισσότερα από απλώς μια custom Ducati με κορυφαία περιφερειακά και βαφή. Ακούμε τον ίδιο για να καταλάβουμε πώς προέκυψε:

wsm sbk 1

«Ήθελα να συγκεντρώσω όλα όσα είναι τόσο αγαπητά στους Ducatisti. Το χωροδικτύωμα, το κροτάλισμα του ξηρού συμπλέκτη, τη ροπάτη επιτάχυνση των μοτέρ με μακριά διαδρομή πιστονιού. Είναι μια εσωτεριστική διαδικασία…»

Αυτό για μια εταιρεία που ασχολείται μόνο με το πολύ ψηλό ράφι, οδήγησε σε μια ιστορική απόφαση. Κανένας κινητήρας της Ducati δε μας κάνει ως έχει από το ράφι. Απεναντίας, ο Siegl απευθύνθηκε στη Meyers Performance – ένας από τους πιο ονομαστούς βελτιωτικούς οίκους για Ducati στις Η.Π.Α. – και μαζί σχεδίασαν ένα υβρίδιο με κυλινδροκεφαλές από αερόψυκτα διβάλβιδα μοντέλα και το κάτω μέρος ενός 1098.

Το αποτέλεσμα δεν ήρθε εύκολα, καθώς χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια εξέλιξης, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι τόσο αξιόπιστο και δυνατό, όσο δείχνει και ακούγεται όμορφα. Αυτό σημαίνει πως οι θάλαμοι καύσης στις διβάλβιδες στοκ κεφαλές της Ducati επανασχηματοποιήθηκαν σε CNC, προστέθηκαν βαλβίδες τιτανίου μεγαλύτερες από τις στοκ, αγωνιστικοί εκκεντροφόροι και κοντά πιστόνια Mahle με μπιέλες τιτανίου.

wsm sbk 13

Από κάτω βρίσκεται το υπόλοιπο μοτέρ του 1098, ταιριασμένο με custom ανοξείδωτους λαιμούς εξατμίσεων και δύο τελικά τιτανίου της Arrow. Μια δεύτερη μοτοσυκλέτα που έχει κατασκευαστεί στην ίδια βάση, φορά ένα τελικό της SC Project.

Το πλαίσιο είναι σχέδιο της WSM από χρωμιο-μολυβδαινιούχο ατσάλι, μέσα στο οποίο κρύβονται έντεχνα αεραγωγοί και φιλτροκούτι από ανθρακόνημα. Από το ίδο υλικό είναι φυσικά και όλο το φέρινγκ.

Το δε υποπλαίσιο είναι είναι ένα ακόμη custom κόσμημα, από ανθρακόνημα επίσης, με συνολικό βάρος μόλις 800 γραμμαρίων!

Επενδύουμε το αποτέλεσμα με κορυφαία περιφερειακά, όπως Ohlins FGR πιρούνι και TTX αμορτισέρ, Brembo Monobloc δαγκάνες σε δίσκους 330 mm και τροχούς της ΟΖ.

wsm sbk 15

Τα ηλεκτρονικά είναι σχεδιασμένα από τη Meyers και περιλαμβάνουν άλλη πλεξούδα με πρόβλεψη για παραμετροποίηση και τηλεμετρία επιπέδου WorldSBK.

Σε όλα αυτά τα ωραία, ο κύριο Siegl δε μας αποκαλύπτει ούτε άλογα, ούτε κιλά, ούτε φυσικά ευρώ. Αυτές οι πληροφορίες είναι αποκλειστικό προνόμιο του πελάτη που θα την παραγγείλει, αλλά φροντίζει πάντως να μας ενημερώσει πως είναι τόσο πανάλαφρη μοτοσυκλέτα που η πρώτη μεγάλη έκπληξη σε χτυπά μόλις πας να τη σπρώξεις με το χέρι. Δε δυσκολευόμαστε καθόλου να τον πιστέψουμε.

Αν τώρα σας τρώει να αποκτήσετε μία, εδώ θα βρείτε μια πόρτα που οδηγεί στον παράδεισο των φίλων των Ιταλικών μοτοσυκλετών – σε επίπεδο αντάξιο μόνο μιας NCR.

wsm sbk 6

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 15:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon