.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 10:40

Grand Thrust Star 100 – Αεριωθούμενο scooter του ψυχρού πολέμου

Μια άριστα κατασκευασμένη φανταστική ιστορία

Η μυθοπλασία έχει πολλές μορφές έκφρασης και μια από αυτές, είναι και η δημιουργία φανταστικών ιστοριών που συνοδεύονται από χειροπιαστά και απτά πειστήρια. Κάτι τέτοιο έκανε ο Randy Regier, κατασκευάζοντας ένα ολόκληρο “ψέμα”, με βασικό άξονα, ένα αεριωθούμενο scooter, με το όνομα Grand Thrust Star 100.

Η ιστορία (φανταστικό σενάριο, το ξεκαθαρίζουμε), είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1950 στις ΗΠΑ και διανεμήθηκε σε μονάδες πολιτοφυλακής κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου.

grand thruts 100 2

O Randy, πέραν του scooter, δημιούργησε επίσης αρκετά πειστήρια – ντοκουμέντα για την φανταστική ιστορία του. Φωτογραφίες της εποχής (με Photoshop), αφίσες, εγχειρίδια χρήσης, ακόμα και συναρμολογούμενο vintage παιχνίδι!

grand thruts 100 3

Σε ότι αφορά στο scooter, έχει κατασκευαστεί με χρήση τμημάτων και εξαρτημάτων από οχήματα της δεκαετίας του 1950, για παράδειγμα, τα πίσω πλαϊνά τμήματα, προέρχονται από ένα Plymouth Business Coupe αυτοκίνητο. Το μόνο σύγχρονο κομμάτι, είναι ο jet κινητήρας ο οποίος είναι φυσικά απόλυτα λειτουργικός, όπως – υποτίθεται- και όλο το υπόλοιπο scooter.

grand thruts 100 4

To θέμα είναι ότι ποτέ δεν έχει δοκιμαστεί και δεδομένου του ότι όλο αυτά αποτελεί μια μορφή σύγχρονης και κάπως εκκεντρικής καλλιτεχνικής έκφρασης, μάλλον δεν θα πάρει ποτέ μπροστά.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 10:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon