.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 10:17

Chariot Scates

 

 

Η ελευθερία στην μετακίνηση!

 




Η εταιρεία  “Chariot Skates” πρόσφατα λάνσαρε αυτό που από ό,τι φαίνεται φιλοδοξεί να  γίνει η νέα μόδα στον κόσμο της fashionable μετακίνησης (!). Ο λόγος για τα Wheel-Skates, κάτι ανάμεσα σε σκι βουνού και ποδηλασία, που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από δύο μεγάλες ρόδες, οι οποίες φοριούνται σαν πατίνια. Σύμφωνα με την εταιρεία που τα παράγει, τα wheel-skates παρέχουν περισσότερη σταθερότητα και άνεση στη μετακίνηση από ένα κλασσικό ποδήλατο, είναι πιο ευέλικτα στην κίνηση, ενώ μπορούν να κινηθούν ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος, όπως το γρασίδι.

Πρωτότυπη ιδέα

Η κίνηση με τα wheel-skates είναι ομαλή και μοιάζει με εκείνη του πατινάζ. Η επιτάχυνση δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια ενώ αποτελούν και μια καλή αερόβια άσκηση. Το πόδι εκείνου που τα φοράει βρίσκεται πίσω από τον άξονα των τροχών, διατηρώντας έτσι ένα χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ ο αστράγαλος έχει απόλυτη στήριξη, χωρίς όμως περιορισμό στην κίνηση, ο οποία είναι ελεύθερη και «ρευστή». Η κατασκευή τους είναι ελαφριά, εξ΄ ολοκλήρου από carbon.

Η ιδέα του εμπνευστή των wheel-skates, του Αυστραλού Michael Jenkins, προήλθε από ένα ταξίδι που έκανε τη δεκαετία του ’80 στην Ευρώπη ποδηλατώντας. Τότε συνειδητοποίησε ότι το ποδήλατο, με το τιμόνι και τη σέλα του, είναι αρκετά περιοριστικό στην κίνηση, σε σχέση με το σκι ή το πατινάζ. Η σύλληψη μάλιστα της ιδέας των wheel-skates του φάνηκε τόσο απλή που, όπως ο ίδιος σχολιάζει, απορεί πώς δεν το έχει σκεφτεί κάποιος άλλος πριν από εκείνον.

Η τιμής τους; Για περιορισμένο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε τιμή προσφοράς, στα 4.250 δολάρια, πλέον ΦΠΑ, τελών και δασμών, αρκετά τσουχτερή δηλαδή! Όπως είπαμε όμως, μόδα είναι, θα περάσει (;).

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon