.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 10:39

Yamaha – Κατοχύρωσε νέες πατέντες για το τρίτροχο… V-MAX;

Η τεχνολογία της Brudeli, έπιασε τόπο!  

Ήταν στις αρχές της χρονιάς, όταν η Yamaha ανακοίνωσε την εξαγορά της Brudeli, μιας μικρής Νορβηγικής εταιρείας που είχε αναπτύξει ένα σύστημα διεύθυνσης ανάρτησης για τρίτροχες μοτοσυκλέτες, με δυνατότητες κλίσης.

Η κίνηση ήταν αιφνιδιαστική και απρόσμενη, καθότι η Yamaha είχε ήδη αναπτύξει τα δικά της συστήματα για τα LMW μοντέλα της ΝΙΚΕΝ και Tricity, οπότε το να αποκτήσει και κάποια πρόσθετα, δεν έβγαζε νόημα, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση.

Yamaha Leaning V Max WEB 01

Μια ερμηνεία της κίνησης αυτής, ήταν το ότι η Yamaha ήθελε απλά να “καθαρίσει” την αγορά από τους εν δυνάμει ανταγωνιστές της. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μικρή Brudeli είχε τα φόντα να κοντράρει τα τρία διαπασών αλλά τα σχέδια της Brudeli στα χέρια κάποιου μεγάλου κατασκευαστή, θα μπορούσαν άνετα.

Ωστόσο την άνοιξη, αποκαλύφθηκε τελικά η πραγματική αιτία της κίνησης αυτής, όταν διέρρευσαν κάποια σχέδια της Yamaha που αποτύπωναν ένα τρίτροχο V-MAX! Το σύστημα της Yamaha που βλέπουμε στο NIKEN και –σε μια απλοποιημένη μορφή του- στο Tricity, έχει τον κύριο μηχανισμό και τις τραβέρσες του αρκετά ψηλά, ενώ το σύστημα της Brudeli, χαμηλά.

Yamaha Leaning V Max WEB 07

Είναι λοιπόν πιο ταιριαστό και ίσως και πιο λειτουργικό να χρησιμοποιηθεί το σύστημα αυτό σε χαμηλές μοτοσυκλέτες τύπου V-MAX και όντως τα πρόσφατα σχέδια που έδωσε στην δημοσιότητα το morebikes, αποκαλύπτουν τρομερές ομοιότητες με το σύστημα της Brudeli.

 Άρα να περιμένουμε την αναβίωση του V4 μοντέλου με τρεις τροχούς; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι, αφού τα σχέδια αυτά, αφορούν την κατοχύρωση του μηχανισμού και όχι όλου του μοντέλου. Θα μπορούσε κάλλιστα, αυτό που θα παρουσιάσει η Yamaha, να είναι κάποιο cruiser μοντέλο με στόχο την αγορά των HΠΑ.



 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 10:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon