.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 14:55

Honda Africa Twin - Πληροφορίες για αύξηση κυβισμού

Στα 1.100 κ.εκ. το 2020 ελέω προδιαγραφών

Με τις Euro 5 προδιαγραφές να ισχύουν από το 2020, οι κατασκευαστές ήδη προετοιμάζουν το έδαφος προκειμένου τα νέα τους μοντέλα να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που υπαγορεύει η ΕΕ.

Τι γίνεται όμως με τα μοντέλα που ήδη βρίσκονται στην παραγωγή και θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία και μετά το 2020;  Προφανώς θα πρέπει και αυτά να προσαρμοστούν στις νέες προδιαγραφές και αυτό, σε αντίθεση με τις μοτοσυκλέτες που σχεδιάζονται τώρα, είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις, ασύμφορο ή αδύνατο.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές που θεσπίζει η EE, δεν είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή παραγωγής ορισμένων μοντέλων στο παρελθόν, αλλά τον αφανισμό ολόκληρων κατηγοριών!

Σε αυτά τα πλαίσια, κυκλοφόρησαν λοιπόν κάποιες φήμες, που θέλουν στο άμεσο μέλλον  την Honda να προχωρά σε αύξηση του κυβισμού στο Africa Twin, με τον κινητήρα να φτάνει τα 1.100 κ.εκ., προκειμένου ο κινητήρας να συμμορφωθεί με τις Euro 5 προδιαγραφές, χωρίς απώλεια ισχύος.

Μια από τις πλέον αποδοτικές και σχετικά εύκολες τεχνικές για να πάρει κανείς την ίδια ισχύ με μειωμένους ρύπους, είναι η αύξηση του κυβισμού και αυτό είναι κάτι που είχε εφαρμοστεί κατά κόρον από τους κατασκευαστές, κατά την μετάβαση από τις Euro 3 στις Euro 4 προδιαγραφές.  

Παράλληλα, μπορεί να επιτευχθεί μια –μικρή σε μέγεθος- αύξηση της ισχύος και βελτίωση των χαρακτηριστικών λειτουργίας ενός κινητήρα, όπως για παράδειγμα, μια καλύτερη καμπύλη ροπής, στις χαμηλές στροφές.

Αν λοιπόν οι φήμες αυτές επαληθευθούν, είναι σίγουρο ότι το Africa Twin 1.100 του 2020, θα έχει βελτιωθεί σε ότι αφορά στη απόδοση, ενώ θεωρείται βέβαιη και η ανανέωση του στα σημεία.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 14:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon