.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 11:55

Feher ACH-1 – Το πρώτο κράνος με ενσωματωμένο κλιματισμό

Ποια ζέστη;

Πρόκειται για το νέο δημιούργημα του κυρίου Steve Feher, ο οποίος μάλλον δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, εκτός αν είστε κάτοχος μιας Rolls-Royce, Bentley, Ferrari, Infiniti, Lexus ή GM με κλιματιζόμενα καθίσματα.

Τότε σίγουρα γνωρίζετε από πρώτο χέρι μια πατενταρισμένη δημιουργία του Αμερικανού, το μικροσκοπικό μηχανισμό air condition που ο ίδιος επινόησε και σχεδίασε για να τοποθετείται στα καθίσματα των παραπάνω εκλεκτών αυτοκινήτων.

feher air conditioned motorcycle helmet 5

Έχοντας τη συσκευή του ήδη στην αγορά, ο Feher προφανώς σκέφτηκε έξυπνα και αναζήτησε άλλες εφαρμογές του κλιματιστικού του που θα εκτιμούσαν το μικρό του μέγεθος. Το κράνος μοτοσυκλέτας είναι μια προφανής χρήση.

Σε αντίθεση με άλλα συστήματα που το κλιματιστικό σώμα προστίθεται ως έξτρα - όπως, για παράδειγμα, το Blu Snap από την Ινδία – το ACH-1 έρχεται με τον μηχανισμό προεγκατεστημένο μέσα στο κέλυφος του κράνους.

Παραδόξως, η Feher ισχυρίζεται πως το κράνος της ζυγίζει μόλις 1,450 γραμμάρια, δηλαδή λιγότερο από ένα τυπικό flip up κράνος. Προφανώς η μονάδα του κλιματιστικού είναι όντως πολύ ελαφριά, ενώ για να αποφευχθεί το επιπλέον βάρος το σώμα τροφοδοτείται από τη μπαταρία της μοτοσυκλέτας με καλώδιο σπιράλ – αποφεύγοντας το φασαρία και το βάρος μιας μπαταρίας ενσωματωμένης μέσα στο κράνος.

feher air conditioned motorcycle helmet 1

Το σύστημα λειτουργεί τραβώντας αέρα από το πίσω μέρος με τη βοήθεια μιας ηλεκτρομαγνητικής αντλίας, τον οποίο κατευθύνει στο πάνω μέρος του κράνους και προς την έξοδο που βρίσκεται στην περιοχή του κούτελου. Για τον λόγο αυτόν στο ACH-1 δεν υπάρχουν άλλοι εξωτερικοί αεραγωγοί που να βάζουν μέσα φρέσκο αέρα, παρά μόνο στην εισαγωγή του air condition.

Με τον τρόπο αυτόν η Feher υπόσχεται μείωση θερμοκρασίας κατά 10 ως 15 βαθμούς μέσα στο κράνος, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα από υπερβολική τοπική ψύξη σε σημεία του κεφαλιού, ως ισχυρίζεται.

Το Feher ACH-1 προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στις Η.Π.Α., σε τιμή προσφοράς στα $549.99 (€470 με σημερινή ισοτιμία), από αρχική τιμή $599.99 (€513). Στο πακέτο περιλαμβάνεται το κράνος με όλα τα απαραίτητα καλώδια σύνδεσης με τη μπαταρία, καθώς και μια τσάντα μεταφοράς του.

Πηγή: Feher Helmets

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 12:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon