.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 14:42

Nicky Hayden tribute bikes - Τα πρώτα σκίτσα

Από τη Honda Η.Π.Α. με βάση ένα CBR1000RR κι ένα XR650L

Όπως είχε ανακοινωθεί, η American Motorcyclist Association σε συνεργασία με τη Honda Η.Π.Α. θα δημιουργήσει 2 μοτοσυκλέτες προς τιμήν του Nicky Hayden. Τώρα μάθαμε τις μοτοσυκλέτες που θα χρησιμοποιηθούν ως βάση, και είδαμε και τα πρώτα renderings (ψηφιακά σκίτσα) από την τελική τους εμφάνιση.

Τα σκίτσα των μοτοσυκλετών είδαν για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στο event AMA Vintage Motorcycle Days στο Ohio.

Θυμίζουμε πως ο Hayden πέθανε στις 22 Μαΐου του 2017, ως αποτέλεσμα των τραυμάτων του, από τη σύγκρουση που είχε με ένα αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ποδηλατικής προπόνησης στην Ιταλία.

Τον Ιούνιο του 2017 η AMA είχε μετονομάσει το βραβείο AMA Horizon Award, που δίνεται σε ερασιτέχνες αγωνιζόμενους που ξεχωρίζουν, προς τιμήν του Hayden. Σημειώστε πως ο Hayden ήταν ο πρώτος αναβάτης στον οποίο είχε απονεμηθεί το Horizon Award το 1997, για την επιβράβευση της εκπληκτικής ερασιτεχνικής καριέρας του στο flat-track.

nicky hayden tribute bikes 3

Τώρα, η Honda Η.Π.Α. δώρισε στην ΑΜΑ ένα CBR1000RR κι ένα XR650L, αμφότερα μοντέλα 2018, τα οποία θα μεταμορφωθούν σε μοτοσυκλέτες που θα θυμίζουν τον μεγάλο Αμερικανό αναβάτη.

Το CBR1000RR θα βαφτεί στα χρώματα της Repsol Honda, όπως τα θυμόμαστε από την καριέρα του Πρωταθλητή του MotoGP για τον 2006, κομπλέ με το νούμερο 69.

Από την άλλη, το XR650L θα μεταμορφωθεί σε μοτοσυκλέτα Street-Tracker, κι αυτό με το νούμερο 69 και τα χρώματα του αδικοχαμένου Nicky για να θυμίζει τις flat-track μέρες του Πρωταθλητή. 

Υπεύθυνος και για τις 2 μοτοσυκλέτες είναι ο Tony Prust από τη γνωστή εταιρεία custom, Analog Motorcycles.

Οι Custom μοτοσυκλέτες θα αποκαλυφθούν επίσημα κατά τη διάρκεια του event AMA Legends & Champions Weekend στο Columbus του Ohio, στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Μέσα στο 2019, οι μοτοσυκλέτες θα εκτεθούν σε διάφορα event, πριν γίνουν βραβεία για μια κλήρωση που θα συλλέξει χρήματα για το American Motorcycle Heritage Foundation, μια ΜΚΟ που υποστηρίζει το Hall of Fame της ΑΜΑ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 14:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon