.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 14:46

Ανάκληση Ducati Supersport

Αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Αύγουστο

Όπως ανακοινώθηκε από τη Ducati στη Βόρεια Αμερική, στα Supersport και Supersport S ανακαλύφθηκε ένα θέμα με τις γραμμές μεταφοράς καυσίμου.

Συγκεκριμένα, τα σωληνάκια αναθυμιάσεων του φιλτροκουτιού και υπερχείλισης καυσίμου περνούν πολύ κοντά σε σωλήνες της εξάτμισης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος αυτά να λιώσουν από θερμοκρασία και, σε κάποιες περιπτώσεις, να πιάσουν φωτιά.

Όπως αναφέρει ο Αμερικανικός Τύπος, στις ΗΠΑ η ανάκληση αφορά 1,462 Supersport, τόσο από τη βασική όσο και την S έκδοση. Η Ducati φέρεται να έχει αναγνωρίσει ήδη τρεις περιπτώσεις μοτοσυκλετών που πήραν φωτιά για τον λόγο αυτόν, με τη μία εξ αυτών στις ΗΠΑ.

Η επιδιόρθωση του προβλήματος είναι εξαιρετικά απλή και σύμφωνα με τη Ducati North America απαιτεί 24 λεπτά για να επιτευχθεί σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Παρόλα αυτά, στις ΗΠΑ η ανάκληση θα τεθεί και επίσημα σε εφαρμογή στις 11 Αυγούστου.

Επικοινωνήσαμε με τη ελληνική αντιπροσωπεία της Ducati, όπου γνωρίζουν το ζήτημα και βρίσκονται σε αναμονή ενημέρωσης από το εργοστάσιο για τη διαδικασία της ανάκλησης και κατά πόσον αυτή αφορά μοντέλα που έχουν πωληθεί στη χώρα μας.

Η αρχική εκτίμηση είναι πως η Ducati θα κάνει την επιδιόρθωση σε όλες τις μοτοσυκλέτες που έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση, μόλις προκύψει επίσημη ενημέρωση θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες ιδιοκτήτες για να σπεύσουν να τακτοποιήσουν το ζήτημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 14:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon