.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:32

Be.e – “bio-e-scooter” κατασκευασμένο από κάνναβη!

 

Πιο “πράσινο”, δεν γίνεται!

 

Δηλαδή πήρατε ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο, scooter, αυτοκίνητο και νομίζετε ότι συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος; Χα! Εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο, όπου όχι μόνο το scooter είναι ηλεκτρικό αλλά και κατασκευασμένο από βιομηχανική κάνναβη!

Ο λόγος για το Be.e. της ολλανδικής Van.Eko, το οποίο επιτέλους είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες, πέντε χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωση του (όχι, η κάνναβη δε έπαιξε κανένα ρόλο στην καθυστέρηση αυτή…).

van eko be e electric scooter pre order 6

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Be.e. δεν εντυπωσιάζουν, έχει τελική 55 χλμ./ώρα, αυτονομία 80 χιλιομέτρων, αν δεν το λιώνει κανείς στο γκάζι και για να επαναφορτίσει, απαιτούνται 4 ώρες, με σύνδεση στο οικιακό δίκτυο.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο scooter να ξεχωρίζει όμως, είναι το μονοκόκ σασί / σκελετός του, που έχει κατασκευαστεί από βιομηχανική κάνναβη. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια κατεργασία της κάνναβης που παράγει μια ρητινώδη ουσία, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί σε καλούπια όσο είναι ζεστή, παρουσιάζοντας ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του πλαστικού.

van eko be e electric scooter pre order 8

Τώρα, για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, άλλο η βιομηχανική κάνναβη και άλλο η φαρμακευτική κάνναβη. Η πρώτη έχει πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σε THC (τετραϋδροκανναβινόλη), την δραστική ουσία  δηλαδή που θεωρείτε ναρκωτική και είναι απαγορευμένη σε πολλά κράτη του κόσμου.

Απλά το γράφουμε για να μην αρχίσουν μερικοί τους υπολογισμούς. 6.000 ευρώ κοστίζει το scooter και ζυγίζει 100 κιλά αλλά από αυτά τα μισά τουλάχιστον είναι μπαταρία, μοτέρ, τροχοί και περιφερειακά… και το επισημαίνουμε και πάλι, άλλο βιομηχανική, άλλο φαρμακευτική… οπότε δεν συμφέρει.

van eko be e electric scooter pre order 14

Περισσότερα για το Be.e και παραγγελίες (scooter όχι τίποτα άλλο!) ΕΔΩ

Ορίστε και ένα σύντομο video από την πρώτη ανακοίνωση του Be.e. (γελάνε και είναι χαρούμενοι που ξεκίνησε το project, μην είστε κακεντρεχείς!)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon