.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 13:10

Πρόσμιξη 1% βιοκαύσιμων στην βενζίνη από το 2019

 

Αύξηση του ποσοστού σταδιακά, προβλέπει διάταξη του υπουργείου

 

Ένα νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στην Βουλή, προβλέπει την υποχρεωτική πρόσμιξη βιοκαύσιμων στην βενζίνη, από το 2019.  Αρχικά, η ποσόστωση των βιοκαύσιμων θα είναι της τάξεως του 1% , ενώ από το 2020 θα αυξηθεί στο 3,3%, με το Υπουργείο να ανακοινώνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν περεταίρω αυξήσεις μελλοντικά.

Η απόφαση αυτή, συντάσσεται στα πλαίσια της κοινοτικής οδηγίας, που προβλέπει την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μεταφορές και όχι μόνο, σε ποσοστό 10% μέχρι το 2020.

Σε ότι αφορά στον τύπο του βιοκαύσιμου που θα αναμειγνύεται με την βενζίνη, αυτό θα είναι η βιοαιθανόλη, ως προϊόν άμεσα παραγόμενο από ανανεώσιμες πρώτες ύλες ή από αλκοόλες βιολογικής προέλευσης.

Η δε ανάμιξη του βιοκαύσιμου με την βενζίνη, θα πραγματοποιείται είτε στα διυλιστήρια, είτε στις εταιρείες που διανέμουν καύσιμα στα πρατήρια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 13:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon