.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 10:47

MotoGP και WSBK

 


Κάτω από την ίδια στέγη;

 


Τον τελευταίο καιρό, η εταιρία που διαθέτει τα δικαιώματα διοργάνωσης των αγώνων Superbike, βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης. Η Ελβετική εταιρία ονομάζεται Infront Sports & Media και πίσω της κρύβονται οι αδελφοί Flammini από την Ιταλία.
Από την άλλη, η Bridgepoint Capital με έδρα το Λονδίνο η οποία έχει στην ιδιοκτησία της την Ισπανική Dorna, ιδιοκτήτρια και διοργανώτρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP, ενδιαφέρεται να αποκτήσει τα παραπάνω δικαιώματα του WSBK.

Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει και τους δύο χώρους, τη στιγμή που το WSBK έχει ανέβει σημαντικά σε θεαματικότητα, ενώ το MotoGP προσπαθεί να μειώσει το κόστος για να κρατήσει ενεργές τις ομάδες. Να θυμίσουμε πως από το 2012 οι μοτοσυκλέτες των MotoGP γίνονται ξανά 1000cc και θα επιτραπεί η χρήση κινητήρων παραγωγής σε πρωτότυπα πλαίσια.
Προχωρώντας σε μία εξαγορά, είναι πιθανό να μειωθεί το ενδιαφέρον για το ένα άθλημα εις βάρος του άλλου, εκτός αν οι υπεύθυνοι έχουν κάτι στο μυαλό τους που εμείς σίγουρα δεν μπορούμε να σκεφτούμε.
Το θέμα είναι να παραμείνουν οι αγώνες υγιείς και το θέαμα να ανέβει ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον από ομάδες, χορηγούς, θεατές, τηλεθέαση. Είδομεν.

Πηγή: asphaltandrubber.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 18:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon