.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011 10:20

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

 

Από τον Κωσταντίνο Μητσάκη!

 



Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

Ο Φιλέας Φογκ, με σημείο εκκίνησης το Λονδίνο και ταξιδεύοντας συνεχώς ανατολικά, κατάφερε μετά από 80 ημερολογιακές ημέρες να βρεθεί και πάλι στην βρετανική πρωτεύουσα. Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα συγκοινωνίας της εποχής του, ο ήρωας του Ιουλίου Βερν μπόρεσε να ολοκληρώσει με επιτυχία την πλήρη περιστροφή της γης.

Αφετηρία και τερματισμός η Αθήνα

Αυτό είναι το θέμα που διαπραγματεύεται το γνωστό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες». Πρόκειται για ένα ταξίδι-ορόσημο, που αποτελεί σήμερα πηγή έμπνευσης και υπέρτατο ταξιδιωτικό όνειρο για εκατομμύρια ταξιδευτές σε όλο τον κόσμο. Αρκετοί είναι εκείνοι που προσπαθούν κατά καιρούς να κάνουν το γύρο του κόσμου με διάφορα μέσα, όπως ιστιοπλοϊκό, αερόστατο, αυτοκίνητο, τρένο, κ.τ.λ.

Με αφετηρία και τερματισμό την Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, θέλοντας να κάνει το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν μια αληθινή ιστορία ζωής, σκοπεύει το 2011 να πραγματοποιήσει τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 Ημέρες» με μια μοτοσικλέτα. Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα μοτοσικλετιστή που το τολμά ταξιδεύοντας στο νότιο ημισφαίριο της γης. Επιδίωξή του είναι να βρεθεί μετά από ακριβώς 80 ημέρες και 24.000 χερσαία χιλιόμετρα στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε: στην Αθήνα μας! Ο «Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» ξεκινά στις 20/6/2011 και ολοκληρώνεται στις 6/9/2011.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ΚΤΜ προσφέρει στον Κωνσταντίνο Μητσάκη μια ΚΤΜ 990 Τ Adventure, για να πραγματοποιήσει τα ταξιδιωτικά του σχέδια. Στις 16/6/2011 (ώρα 18:00), στο κατάστημα ΚΤΜ Racing Center 500 (Λ.Βουλιαγμένης 500,  τηλ. 210 9927212), όλοι οι φίλοι της μοτοσικλέτας και της KTM μπορούν να παραβρεθούν στην μικρή γιορτή παράδοσης της μοτοσυκλέτας από την ΚΤΜ στον Κων/νο Μητσάκη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 16:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Team65 - Track Day και φιλικός αγώνας MotoGP και WSBK »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon