.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 16:28

ΒΜW – Εξετάζει πρόγραμμα Ride – Sharing σε επιλεγμένες πόλεις

 

Πιλοτική εφαρμογή από την Μάιο

Το DriveNow, την επιτυχημένη εφαρμογή άμεσης ενοικίασης αυτοκινήτων επιχειρεί να μεταφέρει και στα δίτροχα η BMW. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ας εξηγήσουμε πως λειτουργεί το DriveNow:

Ένας στόλος από τελευταίας γενιάς αυτοκίνητα της BMW και της Mini, έχει διασπαρθεί σε μια μεγάλη πόλη. Οι εγγεγραμμένοι στο DriveNow χρήστες, μπορούν να δουν που βρίσκεται το πλησιέστερο σε αυτούς όχημα, να το χρησιμοποιήσουν και να το αφήσουν στον τέλος της διαδρομής τους, χωρίς να ανησυχούν για την επιστροφή του σε προκαθορισμένο σημείο.

Στην συνέχεια το αμάξι αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει ένας άλλος χρήστης του DriveNow, που τον βολεύει ως εκκίνηση του δρομολογίου του, το σημείο που το άφησε ο προηγούμενος χρήστης κ.ο.κ.

Αυτή την εφαρμογή λοιπόν, εξετάζει πολύ σοβαρά να την εφαρμόσει και σε μοτοσυκλέτες, η BMW. Φυσικά απαιτείται μια προσαρμογή στα δίτροχα δεδομένα, ενώ ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον σχεδιασμό, είναι η χρήση του κράνους ή των κρανών, αν πρόκειται για δικάβαλο. Πως θα αποθηκεύονται τα κράνη στην κάθε μοτοσυκλέτα, πως θα υπάρξει δυνατότητα… “one size fits all” στις διαστάσεις και τέλος, φυσικά το θέμα της υγιεινής.

Σε κάθε περίπτωση, η BMW σκοπεύει να ξεκινήσει πιλοτικά την εφαρμογή σε περιορισμένη κλίμακα στην Γερμανία, στην Γαλλία και στην Αυστρία, όπου η παραλαβή των προς ενοικίαση μοτοσυκλετών θα γίνεται από τους κατά τόπους αντιπροσώπους της BMW, ενώ αναγκαστικά, τα δρομολόγια θα πρέπει να έχουν προορισμό κάποιον άλλον dealer.

Στο άμεσο μέλλον πιστεύουν ότι θα έχουν επιλύσει τα όποια προβλήματα και τις δυσκολίες και η εφαρμογή RideSharing θα λειτουργεί όπως και αυτή των αυτοκινήτων. Οι άνθρωποι της BMW, θεωρούν ότι υπάρχει τεράστια προοπτική μελλοντικά, ειδικά αν ενσωματωθούν στόλοι από ηλεκτροκίνητα scooter σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με εγνωσμένα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 16:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon