.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 13:31

Yamaha – Φήμες για “μικρά” Νiken!

 

Γιατί επενδύει η εταιρεία τόσο πολύ στα τρίτροχα; Διαβάστε τον λόγο!

Mπορεί ακόμα να μην έχει λανσαριστεί στις αγορές το Niken, η πρώτη τρίτροχη μοτοσυκλέτα ευρείας παραγωγής, όμως από το στρατόπεδο της Yamaha έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για άμεση παρουσίαση δύο εκδόσεων μικρότερου κυβισμού.  

Η μια θα προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά και θα βασίζεται στο MT-03, με το δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ των 321 κ.εκ., ενώ στην Ιαπωνία, η μοτοσυκλέτα – δότης για την τρίτροχη υλοποίηση, θα είναι το MT-25, στα 250 κ.εκ.

Λογικά, αναμένεται μια πιο “light” προσέγγιση σε ότι αφορά στο μπροστινό σύστημα διεύθυνσης και κλίσεων, που θα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του Tricity και του Niken, που φέρει μια “σοφιστικέ” αρθρωτή μονάδα τύπου Ackerman.  

Γιατί όμως τόση “βιασύνη” από την Yamaha να επεκτείνει την γκάμα των τρίτροχων μοτοσυκλετών της, όταν ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η αποδοχή του μεγάλου Niken από την αγορά;

Επίσης, τι μπορεί να σημαίνει η πρόσφατη εξαγορά των πατεντών της Brudeli και του τρίτροχου οχήματος με δυνατότητες κλίσεων Leanster;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στις τάσεις της αγοράς. Μια αγορά την οποία η Yamaha, όπως και κάθε άλλη μεγάλη εταιρεία, παρακολουθεί στενά, αναλύει, και βάση των ευρημάτων, καταστρώνει τα μελλοντικά της σχέδια.

Στην Ιαπωνία λοιπόν, το 48% των αγοραστών του Tricity, είναι νέοι αναβάτες στον κόσμο των δύο τροχών (των τριών στην συγκεκριμένη περίπτωση), ενώ ένα 8% από αυτούς, είναι αναβάτες που επιστρέφουν στον κόσμο των scooter και της μοτοσυκλέτας.

Συνολικά αυτό μας κάνει ένα ποσοστό 56% νέων αγοραστών, για τους οποίους ο +1 τροχός, αποτέλεσε δέλεαρ και σημαντικό στοιχείο για την επιλογή τους ή ακόμα και για την απόφαση τους τελικά, να επιλέξουν (ή να επιστρέψουν σε) αυτόν τον τρόπο προσωπικής μετακίνησης.

Η εικόνα αυτή, είναι παρόμοια και στις υπόλοιπες αγορές, καταδεικνύοντας ότι τα τρίτροχα, μάλλον αποτελούν την λύση σε ένα πρόβλημα που εντοπίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο: στο ότι η αγορά των μοτοσυκλετών φθίνει, γιατί δεν τροφοδοτείται με νέους αναβάτες.

Βρήκε λοιπόν η Yamaha την απάντηση; Αν κρίνουμε από τις κινήσεις της, μάλλον αυτό πιστεύει!

To σίγουρο είναι ότι η πορεία του Niken και των μικρότερων εκδόσεων που αναμένονται στην αγορά, θα μπουν στο μικροσκόπιο όχι μόνο από την Yamaha αλλά και από όλους τους άλλους κατασκευαστές.

Αν επαληθευθούν στην πράξη οι προβλέψεις της Yamaha, αναμένεται “μπαράζ” παρουσιάσεων τρίτροχών και τετράτροχων μοντέλων με δυνατότητα κλίσεων!

Η Harley – Davidson, η οποία και έχει επηρεαστεί περισσότερο από κάθε άλλο κατασκευαστή, αναμένεται να δραστηριοποιηθεί πρώτη… θυμάστε το πρωτότυπο “Penster”;   

yamaha niken mikroteres ekdoseis 2


yamaha niken mikroteres ekdoseis 1
  




 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 13:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon