.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 12:59

Η Ducati στην Ταϋλάνδη

 


Ετοιμάζει εργοστάσιο στην Ασία!

 



Ένας πανικός έχει δημιουργηθεί γύρω από την απόφαση της Ducati να ξεκινήσει εργοστάσιο κατασκευής μοτοσυκλετών στην Ταϋλάνδη. Ο πανικός αφορά τους λάτρεις της ιταλικής εταιρίας οι οποίοι θεωρούν μεγάλο πισωγύρισμα την κατασκευή των μοτοσυκλετών που αγαπούν και θαυμάζουν, στην Ασία.

Η Ducati από την άλλη ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν η Honda, Yamaha, Brembo και πρόσφατα και η KTM. Η κίνηση αυτή έχει τις ρίζες της πιο βαθειά και σύμφωνα με ανθρώπους της Ducati, δεν αφορά την παγκόσμια αγορά.

Λόγω του ότι η ασιατική αγορά και η οικονομία της αποτελούν ανερχόμενη δύναμη, η Ducati θέλει να επεκταθεί και εκεί. Οι νόμοι της χώρας όμως ορίζουν υψηλά νούμερα φορολόγησης για τα εισαγόμενα προϊόντα, με το ποσοστό να αγγίζει ακόμη και το 40 %.
Έτσι, η εισαγωγή των ιταλικών μοτοσυκλετών στην Ασία θα ήταν μία λανθασμένη κίνηση που θα κατέληγε άδοξα λόγω τιμής.

Σκοπεύει έτσι να κατασκευάζει εκεί μόνο τις μοτοσυκλέτες που θα πωλούνται εκεί, ώστε να γλυτώσει τους δασμούς. Οι μοτοσυκλέτες αυτές δεν θα προωθούνται στην παγκόσμια αγορά, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά για τη Ασία.

Το θέμα είναι πως η Ducati ούτως ή άλλως δεν κατασκευάζει παρά μόνο κινητήρες και πλαίσια στο εργοστάσιό της στην Μπολόνια, ενώ αγοράζει όλα τα υπόλοιπα από ανεξάρτητους κατασκευαστές. Πως λοιπόν θα εισάγονται όλα τα περιφερειακά στην Ασία με τους αντίστοιχους δασμούς να καραδοκούν και την τιμή να παραμένει συμφέρουσα;.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 19:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW S 1000RR Turbo Xtrac IGS »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon