.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 12:19

Revolve – Tροχός που… διπλώνει!

 

“Επανάσταση” στον χώρο των πτυσσόμενων δίτροχων

 

Στο πεδίο της σύγχρονης αστικής μετακίνησης, τα ελαφρά δίτροχα, ποδήλατα και e-bikes, αποτελούν αναμφίβολα τους πρωταγωνιστές. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τους κατασκευαστές αλλά και όσους χρησιμοποιούν αυτό το μέσο, είναι το θέμα της μεταφορά και αποθήκευσης.

Ένα ποδήλατο, συμβατικό ή ηλεκτροκίνητο, ιδανικά θα πρέπει να διπλώνει και να καταλαμβάνει όσο το δυνατό μικρότερο χώρο όταν δεν χρησιμοποιείται, προκειμένου να μεταφέρεται εύκολα στα ΜΜΜ και να μην δημιουργεί προβλήματα στο γραφείο ή στο χώρο εργασίας, εμποδίζοντας.

revolve troxos 5

Τα “σπαστά” μοντέλα, ικανοποιούν αυτή την απαίτηση σε μεγάλο βαθμό, έχουν όμως ένα εγγενές θέμα με τους τροχούς. Οι τροχοί, πολύ απλά, δεν μπορούν να διπλώσουν, μειώνοντας το μέγεθος τους. Το αποτέλεσμα είναι τα μοντέλα αυτά, να χρησιμοποιούν τροχούς μικρής διαμέτρου με ότι επίπτωση μπορεί να έχει αυτό στην άνεση και στην σταθερότητα.

revolve troxos 3

Όχι πια όμως! Ο Αndrea Mocellin, Γερμανός που επιδίδεται στο βιομηχανικό σχέδιο, παρουσίασε τον τροχό Revolve, o οποίος έχει την δυνατότητα να διπλώνει,  καταλαμβάνοντας 60% λιγότερο χώρο. Μιλάμε μάλιστα για τροχό διαμέτρου 26 ιντσών, δηλαδή την συνήθη διάμετρο που συναντάμε στα περισσότερα MTB ποδήλατα.

revolve troxos 2

Ο μηχανισμός του τροχού που επιτρέπει την αναδίπλωση του, θυμίζει (οκ, περίπου) αυτόν την ομπρέλας, με την περιφέρεια του τροχού να “σπάει” σε έξι τμήματα. Φυσικά το ελαστικό που χρησιμοποιείται είναι “airless”, συμπαγούς / μασίφ τύπου.

ezgif.com gif maker

Η χρήση ενός τροχού τέτοιου τύπου, μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, από τα ποδήλατα μέχρι τα αναπηρικά αμαξίδια (τα οποία χρειάζονται συχνά να μεταφέρονται) και από μοτοσυκλέτες υπερελαφρού τύπου μέχρι καρότσια και τροχήλατες πλατφόρμες μεταφοράς.

Ο Mocellin, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε τον Revolve τροχό, έπειτα από τρία χρόνια εξέλιξης, αναφέρει ότι το προϊόν είναι καθ όλα έτοιμο προς παραγωγή και προς το παρόν βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης επενδυτών που θα στηρίξουν την ιδέα αυτή.

Περισσότερα για τον επαναστατικό αυτό τροχό, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Δείτε ένα σχετικό video:

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 12:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon