.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 14:25

COUP (by Bosch): Ξεκίνησε και στο Παρίσι!

 

Η υπηρεσία κοινόχρηστων ηλεκτρικών scooter επεκτείνεται

 

 

Η COUP είναι μια νέα εταιρία κοινής χρήσης ηλεκτρικών scooter που ανήκει στον όμιλο της Bosch και θέλει να προσφέρει τη δική της πιο “καθαρή” λύση στην γρήγορη και ελεύθερη μετακίνηση στους δρόμους της πόλης.

COUP Paris 2017 bikeit 4

Η COUP ξεκίνησε τη λειτουργία της από το Βερολίνο το 2016, δίνοντας στο κοινό μόλις 600 ηλεκτρικά scooter (διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο), ενώ στο Παρίσι ο αριθμός θα ανέλθει αρχικά στα 1.000, με σκοπό να τα κάνει ακόμη περισσότερα φυσικά.

Η υπηρεσία είναι ιδιαίτερα απλή στη χρήση της αφού ουσιαστικά, όλα γίνονται από το κινητό και την ειδική εφαρμογή της COUP. Μέσω κινητού βρίσκετε το ηλεκτρικό scooter (μοντέλο της Gogoro) που βρίσκεται πιο κοντά σε σας, μέσω κινητού το ενεργοποιείτε και μέσω κινητού πληρώνετε τον λογαριασμό σας!

COUP Paris 2017 bikeit 6

Η βασική χρέωση είναι 3 και 4 ευρώ για Βερολίνο και Παρίσι αντίστοιχα για τα πρώτα 30 λεπτά χρήσης του ηλεκτρικού scooter με ένα ευρώ χρέωση για κάθε 10 επόμενα λεπτά. Το μέγιστο που μπορείτε να πληρώσετε για μία ημέρα (24ωρο) είναι 30 και 40 ευρώ για Βερολίνο και Παρίσι αντίστοιχα με σημαντικά φθηνότερη χρέωση για χρήση μόνο τις νυχτερινές ώρες (07.00 μ.μ – 07.00 π.μ.) αλλά και επιλογή χρήση μόνο τις ώρες τις ημέρας (07.00 π.μ.-07.00μ.μ.).

Προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσετε τα scooter της COUP είναι να έχετε κλείσει τα 21 χρόνια, να έχετε δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ, ακόμη και για μοτοποδήλατο (η ταχύτητα περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα), ταυτότητα και πιστωτική!

Η COUP έχει φροντίσει για την ασφάλειά σας, τοποθετώντας κράνος κάτω από τη σέλα, αλλά και για τα τρεξίματά σας, αφού εκεί θα βρείτε δύο ακόμη πλήρως φορτισμένες μπαταρίες για μέγιστη αυτονομία 100 χλμ.

Η εταιρία δίνει και κίνητρα χρήσης στο κοινό, προσφέροντας και δωρεάν “κούρσες”. Για κάθε φίλο σας που πείσατε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία παίρνετε τρεις δωρεάν 30λεπτες βόλτες! Άντε με το καλό και στην Ελλάδα!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 14:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon