.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 15:14

Kλείνει η Bimota!

 

Οριστικό τέλος για την ιταλική εταιρεία

 

 

Η ιστορία της Bimota σίγουρα δεν μοιάζει με καμίας άλλης εταιρείας.  Το όραμα τριών Ιταλών, Valerio Bianchi, Giuseppe Morri και Masssimo Tamburini, το οποίο αποτέλεσε τον γεννήτορα εκπληκτικών μοτοσυκλετών και συνδέθηκε όσο λίγα στον  κόσμο των δύο τροχών, με το “εξωτικό” και το “ακριβό”, φθάνει στο τέλος του, μετά από 44 έτη.

Όχι ότι η ιστορία της Bimota, ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν αυτό που λέμε… “απροβλημάτιστη”, υπήρξαν και στο παρελθόν ταλαντεύσεις και δυσκολίες αλλά δυστυχώς πλέον μιλάμε για ένα οριστικό τέλος, με τους νυν ιδιοκτήτες της εταιρείας,  Daniele Longoni και Marco Chiancianesi, να βγάζουν στο σφυρί όλες τις μετοχές, οι οποίες, δεδομένου της κατάστασης της εταιρείας, δεν θα είναι εύκολο να βρουν αγοραστές.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενα φθίνουσας πορείας. Η έδρα της Bimota στο Rimini, είχε πρακτικά “καταβάσει” ρολά εδώ και καιρό, με τους λιγοστούς εργαζόμενους που παρέμεναν σε αυτή να δίνουν τυπικά το παρών.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 15:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon