.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 17:31

Η.Π.Α.: 8 εκατομμύρια ανενεργοί μοτοσυκλετιστές!

 

Μια τεράστια “κοιμώμενη” αγοραστική δύναμη

 

Πρόσφατα η Harley – Davidson δήλωσε ότι οι νέες γενιές δεν αγοράζουν πλέον μοτοσυκλέτες, ωστόσο βάση νέων στοιχείων που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα των Η.Π.Α. καταδεικνύουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο δυναμικό εν δυνάμει μοτοσυκλετιστών που παραμένει… ανεκμετάλλευτο.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι άδειας οδήγησης μοτοσυκλέτας στην Αμερική, που απλά δεν έχουν στην κατοχή τους κάποιο δίτροχο, ανέρχονται στα 8 εκατομμύρια! Ένας ασύλληπτος αριθμός, ο οποίος προβληματίζει κατασκευαστές και εισαγωγείς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αφού η δυναμική του παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Προκειμένου  να “ξυπνήσουν” τους “sleepers” (“κοιμώμενους”), μοτοσυκλετιστές όπως τους ονόμασαν, θα πρέπει πρώτα να διερευνήσουν ποια είναι τα αίτια που τους οδήγησαν να απέχουν από τους δύο τροχούς.

Οι λόγοι είναι φυσικά πολυπαραγοντικοί. Πολλοί από αυτούς τους αναβάτες πούλησαν τις μοτοσυκλέτες τους και αποσύρθηκαν από την “ενεργό” δράση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ άλλοι προέβησαν στην ίδια ενέργεια γιατί γίνανε γονείς, καριερίστες ή απλά δεν έχουν πλέον χρόνο για να οδηγούν την μοτοσυκλέτα τους.

Υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό αναβατών που πήραν το δίπλωμα αλλά στη συνέχεια κατάλαβαν ότι τους φοβίζει η μετακίνηση με μοτοσυκλέτα ή το βρίσκουν μη πρακτικό και κουραστικό, ακόμα και για χρήση αναψυχής – διασκέδασης, ενώ κάποιοι απλά δώσανε τις εξετάσεις βλέποντας την άδεια οδήγησης ως πρόκληση ή ως άλλο ένα στοιχείο στα επιτεύγματα τους.

Σε κάθε περίπτωση, μιας και όλα υπολογίζονται με το χρήμα, μιλάμε για πολλά εκατομμύρια δολάρια που διαφεύγουν από τα ταμεία όχι μόνο των κατασκευαστών και των εισαγωγέων μοτοσυκλετών αλλά και από τα αξεσουάρ και γενικά  απ όλους τους δορυφορικούς τομείς της δίτροχης αγοράς.

Θα καταφέρουν να τους “ξυπνήσουν” λοιπόν; Τι τεχνάσματα θα χρησιμοποιήσουν άραγε για να αναζωπυρώσουν την επιθυμία τους για μοτοσυκλέτα;

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να το αφήσουν αυτό το τεράστιο κοινό ανεκμετάλλευτο…     

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 17:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon