.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 16:26

Βίντεο - Πετάει το Hoversurf Scorpion-3

 

Και drone και hoverbike!

 

Είναι συναρπαστικό να βλέπεις καινούρια hoverbikes, σχεδόν πλήρως λειτουργικά, να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως είναι το Scorpion-3 της Hoversurf.

Η εποχή που θα μπορούμε να αγοράσουμε ένα hoverbike σιγά-σιγά πλησιάζει, και η Hoversurf από το San Francisco των Η.Π.Α., ευελπιστεί να είναι μία από τις εταιρίες που θα έχουν μερίδιο στην πίτα.

Το Scorpion-3 είναι η πρόταση των Αμερικανών για διασκέδαση αλλά και δουλειά και όλα δείχνουν ότι βρίσκεται κοντά στο στάδιο της παραγωγής. Είναι μια πλατφόρμα drone και αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος του μπορεί να πραγματοποιηθεί και απόμακρυσμένα, χωρίς δηλαδή να βρίσκεται κάποιος επάνω του. Το γεγονός ότι είναι πλατφόρμα σημαίνει επίσης ότι μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικές ανάγκες: από όχημα αναψυχής και ταξί, έως και όχημα μεταφοράς εμπορευμάτων με την διαμόρφωση να γίνεται ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Στη διαμόρφωση που το βλέπετε στο βίντεο το Scorpion-3 είναι ένα “μονοθέσιο αεροσκάφος”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της εταιρίας, με τη θέση οδήγησης να μοιάζει με εκείνη μιας μοτοσικλέτας και να βρίσκεται πάνω σε ένα μεγάλων διαστάσεων drone με τέσσερεις έλικες και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Λειτουργεί με μπαταρίες και προς το παρόν η εταιρία αναφέρει πως είναι ένα “εργαλείο” για extreme sports, με εμφανείς όμως μεταφορικές ικανότητες . Το λογισμικό που επιτρέπει στο Scorpion να πετά, έχει αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρία δίνει τη δυνατότητα τόσο χειροκίνητης πτήσης όσο και αυτόματης.

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (το πόσο στραβά δεν αναφέρεται), το Scorpion, σύμφωνα με την Hoversurf, είναι εξοπλισμένο με σύστημα ασφάλειας –αγνώστων λοιπών στοιχείων- ενώ έχει και ηλεκτρονικούς κόφτες που περιορίζουν το ύψος που μπορεί να φτάσει αλλά και την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει.

Σε extreme στάδιο ακόμη η πρόταση της Hoversurf, τουλάχιστον για προσωπική διασκέδαση αλλά και μεταφορά ζωντανού “εμπορεύματος”, δεν παύει ωστόσο να συναρπάζει. Όπως και να έχει είναι αρκετά βήματα μπροστά από το εντυπωσιακό hoverbike concept που παρουσίασε η BMW πριν από λίγες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 16:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon