.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 18:28

Ducati - Έρχεται και επίσημα V4 superbike (;)

 

Με βλέψεις και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

 

Η Ducati φαίνεται πως θα προχωρήσει τελικά στην παρουσίαση μιας νέας superbike μοτοσικλέτας με 4κύλινδρο κινητήρα σε διάταξη V, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Claudio Domenicali, που έλαβαν μέρος κατά την παρουσίαση της ομάδας MotoGP για το ερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ειδικότερα, ο Domenicali επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την ιταλική εταιρία να εξελίσσει ένα superbike με V4 κινητήρα με τη βάση να προέρχεται από τα πρωτότυπα της Ducati που τρέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

«Η εξέλιξη του κινητήρα που πραγματοποιείται στο MotoGP είναι εξαιρετική. Έχουμε έναν κινητήρα που είναι πολύ αξιόπιστος, πολύ ελαφρύς, μικρός σε διαστάσεις και έχει πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία. Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να τον “δώσουμε” (σ.σ. τον κινητήρα) στους πελάτες μας γιατί είναι ένα τεχνολογικό αριστούργημα». Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Domenicali στον ανταποκριτή της ιστοσελίδας ashpaltandrubber, προσθέτοντας: «Βεβαίως αυτό (σ.σ. η μοτοσικλέτα) θα “μεταφραστεί” σε κάτι που να μπορεί να πουληθεί σε μια λογική, αν όχι premium τιμή. Έτσι δεν θα είναι ένα είδος εξωτικής μοτοσικλέτας, όπως ήταν η Desmosedici αλλά μια πιο “ταπεινή” high-end σπορ μοτοσικλέτα.

Ημερομηνίες σχετικά με την παρουσίαση της νέας ιταλικής superbike δεν ανακοινώθηκαν φυσικά. Ωστόσο σύμφωνα και με δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της Ducati Paolo Ciabatti, που υπονοούν ότι η μοτοσικλέτα θα συμμετέχει στο μέλλον και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα superbike, δεν θα πρέπει να την αναμένουμε πριν από το 2019. «Σίγουρα θα τρέξουμε με την Panigale το 2017 και το 2018», δήλωσε ο Ιταλός αφήνοντας ανοιχτά τα χαρτιά του για το μέλλον, τη στιγμή που ο Domenicali παρουσιάζεται σίγουρος για την αγωνιστική συμμετοχή της Superbike με το 4κύλινδρο μοτέρ. Η έκδοση παραγωγής μπορεί να κάνει την εμφάνισή της και νωρίτερα.

Σε αυτό το στάδιο των δηλώσεων είναι πολύ νωρίς να μαντέψει κάποιος τι θα γίνει τελικά στη γκάμα των ιταλικών superbikes. Οι φήμες, που λογικά θα οργιάσουν τις επόμενες ημέρες, αναφέρουν πως το V4 superbike θα είναι ένα homologation special που θα μπορεί να τρέχει σε αγώνες, ενώ από εκεί και κάτω η γκάμα θα απαρτίζεται από μοτοσικλέτες με τον σήμα κατατεθέν V2 κινητήρα και χρήση για δημόσιους δρόμους και φυσικά track days.

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι ένα νέο κεφάλαιο για την ιταλική εταιρία ετοιμάζεται να γραφτεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 23:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Α.Λ.Μ.Ω.: 4ο Enduro Game-Upside Down Βίντεο - Πετάει το Hoversurf Scorpion-3 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon