.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 14:21

Marc Marquez - RC213V: Στο χιόνι με καρφιά στα ελαστικά!

 

Παγκόσμια πρωτιά για τον Ισπανό

 

Κανένας δεν το είχε επιχειρήσει στο παρελθόν και ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Marc Marquez το έκανε πραγματικότητα: έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που οδηγεί μία MotoGP μοτοσυκλέτα στις πλαγιές του διάσημου όρους Hahnenkamm της Αυστρίας, δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του σκι και μια από τις τοποθεσίες που διεξάγονται κάθε χρονιά αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι.

Ο Marquez είναι από εκείνους τους αναβάτες που τους αρέσει να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα με δύο τροχούς. Κάπως έτσι λοιπόν πρέπει να πήρε και την απόφαση να οδηγήσει την MotoGP μοτοσυκλέτα του σε μια πλαγιά που κανονικά προορίζεται μόνο για σκι. Είχε βέβαια μαζί του και τους μηχανικούς της Honda αλλά και βοήθεια από τον Αυστριακό Franky Zorn, πρώην αγωνιζόμενο στο speedway επί πάγου και πρωταθλητή Ευρώπης το 2008. Ο Zorn τον βοήθησε να ετοιμάσει προσεκτικά τα ελαστικά της RC213V, στα οποία τοποθετήθηκαν συνολικά 483 καρφιά!

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας αλλά και του Marquez και φυσικά την προσπάθεια του Ισπανού αναβάτη όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 16:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon