.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 16:41

Δημοπρασία σπάνιων προπολεμικών μοτοσυκλετών

 

26 Ιανουαρίου 2017 στο Las Vegas από τον οίκο Bonhams

 

Στις 26 Ιανουαρίου 2017, ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Bonhams θα βγάλει σε δημοπρασία στο Las Vegas μερικές πανέμορφες, και ιδιαίτερα σπάνιες, συλλεκτικές προπολεμικές μοτοσυκλέτες. Τα αστέρια του show, ένα original δικύλινδρο Flying Merkel του 1913, κι ένα Feilbach Limited Twin του 1914!

Το συγκεκριμένο Flying Merkel της δημοπρασίας είναι εντελώς original, δίχως να έχει υποστεί αναπαλαίωση, και δείχνει υπέροχο με το πορτοκαλί του χρώμα, και με φανταστικές λεπτομέρειες εποχής.

Υψηλή ποιότητα κατασκευής, επιτυχημένη αγωνιστική καριέρα, μικρή παραγωγή, μικρή διάρκεια ζωής της φίρμας, και ελάχιστα μοντέλα να επιβιώνουν σήμερα, κάνουν τη μοτοσυκλέτα εξαιρετικά πολύτιμη.

Πέρα από το original μοντέλο, στη δημοπρασία θα δώσει το παρών και ένα ακόμα Flying Merkel, του 1912, αναπαλαιωμένο όμως.

Ακόμα πιο σπάνιο από το Merkel είναι ένα Feilbach Limited Twin του 1914. Με τον αριθμό των Limited Twins που επιβιώνουν σήμερα να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, το μοντέλο της δημοπρασίας είναι απίστευτα σημαντικό. Ένας ακόμη παράγοντας που θα ανεβάσει την τιμή είναι το γεγονός πως πρόκειται για το τελευταίο Feilbach που κατασκευάστηκε ποτέ, και ήταν η προσωπική μοτοσυκλέτα του ιδρυτή της φίρμας, Arthur Feilbach.

Το Feilbach Limited Twin έχει απόδοση 10 hp ενώ στην εποχή του κόστιζε... 290 δολάρια.

Πέρα από τα παραπάνω, θα δημοπρατηθούν μεταξύ άλλων μια μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson του 1912, ένα Reading Standard Single του 1911 (φωτό άνω), μια Thor του 1916 με sidecar, μια Matchless του 1919 με sidecar, και ένα Excelsior Super X του 1925.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 16:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon