.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 14:13

Συνομιλίες Honda - Google για αυτόνομα οχήματα!

 

Μέσω της θυγατρικής της Google, Waymo

 

Το 2017 θα είναι η χρονιά των αυτόνομων οχημάτων, θυμηθείτε το αυτό. Το πιο πρόσφατο νέο αφορά στις συνομιλίες Honda και Waymo, με τη δεύτερη να είναι υπεύθυνη για τα αυτόνομα οχήματα που ετοιμάζει η Google.

Οι συνομιλίες μεταξύ Honda & Waymo γίνονται με στόχο να ενσωματώσει η Waymo την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων σε αυτοκίνητα της Honda, χρησιμοποιώντας τα ως βάση για έρευνα και εξέλιξη.

Αν οι συνομιλίες μετουσιωθούν σε συμφωνία, τα αυτοκίνητα της Honda εφοδιασμένα με τα συστήματα της Waymo θα ξεκινήσουν δοκιμές σε 4 πόλεις των Η.Π.Α., όπου και δοκιμάζεται και ο υπόλοιπος στόλος της Waymo (που βασίζεται σε αυτοκίνητα της Chrysler).

Παράλληλα, με την επίτευξη πιθανής συμφωνίας, οι τεχνικοί του Honda R&D που βασίζονται τόσο στη Silicon Valley όσο και στην Tochigi της Ιαπωνίας θα συνεργαστούν στενά με τους τεχνικούς της Waymo που βασίζονται στην Καλιφόρνια και το Μίσιγκαν.

Η Honda έχει ήδη ανακοινώσει πως θέλει να παρουσιάσει τα πρώτα αυτόνομα οχήματα παραγωγής της, για χρήση σε δημόσιους δρόμους, κοντά στο 2020, κάτι που σχετίζεται με τον στόχο της φίρμας εξάλειψη των συγκρούσεων / τροχαίων ατυχημάτων.

Σε άλλα πρόσφατα νέα, η BMW ανακοίνωσε νέο πεδίο δοκιμών για τα αυτόνομα οχήματα της στη Γερμανία, ενώ και η Renault έκανε το ίδιο και θα ξεκινήσει δοκιμές στην Κίνα.

Αξίζει να σημειώσετε τέλος πως στην Καλιφόρνια αυτή τη στιγμή 21 (ναι είκοσι-μία) εταιρείες έχουν λάβει τη σχετική άδεια και δοκιμάζουν τα αυτόνομα οχήματα τους στους δρόμους!

Πόσο ασφαλή για αναβάτες μοτοσυκλέτας είναι τα τεστ σε δημόσιους δρόμους για τα αυτόνομα οχήματα; Ίσως όχι και τόσο... διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Bikeit για την επιτυχία της FEMA όσον αφορά σε νέα ανεξάρτητα τεστ στην Ευρώπη, για την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 14:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon