.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 17:46

Kawasaki Eliminator 400 / SE 2023 – Παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία

Η επιστροφή του Eliminator είναι γεγονός, χτισμένη πάνω στη βάση των Z400 και Ninja 400.

Ένας φίλος από τα παλιά κάνει ξανά την εμφάνισή του, καθώς η Kawasaki παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Eliminator 400 στην ιαπωνική έκθεση Osaka Motorcycle Show 2023.

Τη βάση για το νέο cruiser μοντέλο προσφέρει ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 398 cc των Ζ400 και Ninja 400, με απόδοση 47 hp στις 10,000 rpm και 3.8 kgm στις 8,000 rpm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου για ένα σύνολο 176 στεγνών κιλών.

kawasaki eliminator 400 12

Το νέο ατσάλινο πλαίσιο χαρακτηρίζεται από το πολύ χαμηλό ύψος σέλας, το οποίο στα 735 mm περιγράφεται ως το χαμηλότερο στη γκάμα 250 ως 500 cc της Kawasaki.

Κυλά σε τροχούς 18 ιντσών μπροστά (130/70) και 16 πίσω (150/80), αναρτάται σε ένα συμβατικό πιρούνι 41 mm άνευ ρυθμίσεων και ένα ζεύγος αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης, ενώ φρενάρει με δισκόφρενα διαμέτρου 310 mm μπροστά και 240 mm πίσω, αμφότερα με διπίστονες δαγκάνες.

kawasaki eliminator 400 10

Ο αναβάτης βλέπει μπροστά του ένα κομψό στρογγυλό ψηφιακό LCD όργανο που δένει οπτικά με την αρκετά κλασική φιγούρα της λιτής cruiser, ωστόσο ενσωματώνει συνδεσιμότητα Bluetooth που επιτρέπει τη διασύνδεσή του με την εφαρμογή της Kawasaki, Rideology The App, για προβολή πληροφοριών και ενημερώσεων από το τηλέφωνο του αναβάτη στην οθόνη της μοτοσυκλέτας.

Επιπλέον, το Eliminator γίνεται το πρώτο μοντέλο της Kawasaki που ενσωματώνει στη στάνταρ μορφή του το σύστημα ETC 2.0. Πρόκειται για μια μετεξέλιξη συστήματος ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων (Electronic Toll Collector), το οποίο στη δεύτερη γενιά του έχει αναβαθμιστεί για να προσφέρει αμφίδρομη επικοινωνία της μοτοσυκλέτας με την ανάλογη ψηφιακή υποδομή των ιαπωνικών δρόμων, προβάλλοντας χρήσιμες πληροφορίες για τον κυκλοφοριακό φόρτο, καταστάσεις κινδύνου κ.ο.κ. – πάντως πρόκειται για ένα σύστημα που μάλλον θα έχει αξία μόνο στην Ιαπωνία, ή όπου υπάρχει η ανάλογη υποδομή συνδεσιμότητας του οδικού δικτύου.

kawasaki eliminator 400 14

Επιπλέον της βασικής έκδοσης, η Kawasaki θα διαθέσει και μια πολυτελέστερα εξοπλισμένη εκδοχή, Eliminator 400 SE.

Σε αυτήν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η προσθήκη καμερών μπροστά και πίσω για την καταγραφή της διαδρομής, επίσης για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Επιπλέον αυτού, η έκδοση SE θα ξεχωρίζει επίσης από τη μικρή μάσκα στον προβολέα, παροχή φόρτισης USB-C, προστατευτικές φυσούνες καλαμιών στο μπροστινό, δίχρωμη σέλα και αποκλειστικές χρωματικές λεπτομέρειες όπως το μαυρισμένο προστατευτικό της εξάτμισης.

kawasaki eliminator 400 3

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε τίποτε για το εξαγωγικό μέλλον του νέου Eliminator 400 που μόλις παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία. Κατασκευασμένο στην Ταϊλάνδη από την εκεί θυγατρική της Kawasaki, θα διατεθεί σε δύο χρώματα για τη βασική έκδοση, μαύρο και λευκό, καθώς και σε μαύρο ματ για την SE.

Φανταζόμαστε πάντως πως ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι ορθάνοικτος, καθώς η μηχανική βάση του νέου Eliminator 400 ήδη κυκλοφορεί στα μέρη μας εδώ και χρόνια. Η δε ισχύς του, που βολικότατα ανακοινώνεται στο άνω όριο της Α2 κατηγορίας, δείχνει πως και οι ευρω-αγορές είναι πιθανότατα στο πρόγραμμα.

kawasaki eliminator 400 9

To Eliminator παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη γκάμα της Kawasaki το 1985 ως ένα power cruiser με τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που προερχόταν από το GPZ900R με μερικές αλλαγές, όπως μικρότερα καρμπυρατέρ και διαφορετικούς εκκεντροφόρους και χρονισμό.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν εκδοχές με διάφορους τετρακύλινδρους της Kawasaki σε 1000, 750, 600 και 400 cc, ενώ τη δεκαετία του 1990 εμφανίστηκαν και μικρά μοντέλα, όπως το δικύλινδρο 250 και το μονοκύλινδρο 125. Τελευταίο μοντέλο της φαμίλιας αυτής ήταν το Eliminator 125, που έμεινε στην παραγωγή έως το 2007.

Γνωρίστε το στην ιαπωνική ιστοσελίδα της Kawasaki: https://www.kawasaki-motors.com/mc/lineup/eliminator/

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 17:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon