.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 10:44

Kawasaki - Κι άλλες πατέντες για το τρίτροχο που «ίσως έρθει κάποτε»

Ακόμα δεν έχει εγκαταλείψει την εργασία της πάνω σε μια μοτοσυκλέτα τριών τροχών, η Kawasaki.

Τα τελευταία 24ωρα, αποκαλύφθηκαν στα διεθνή μέσα νέα σχέδια από πατέντα, που αφορά σύστημα τριών τροχών σε μοτοσυκλέτα Kawasaki. Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι ανάλογο, αφού η Kawasaki την ψάχνει εδώ και χρόνια με την τεχνολογία αυτή –αν και δεν έχει φέρει τίποτα στην παραγωγή. Οι νέες πατέντες επικεντρώνονται πάλι στο εμπρός σύστημα και την διάταξη των μηχανικών μερών.

Από τις εικόνες, βλέπουμε το πώς ακριβώς η Kawasaki σκοπεύει να τοποθετήσει το μηχανικό σύστημα του «παραλληλογράμμου», που θα επιτρέπει στο μοντέλο να παίρνει κλίσεις σαν συμβατική μοτοσυκλέτα. Σε αντίθεση με τις λύσεις π.χ. της Yamaha, που τοποθετεί τα δύο οριζόντια μπράτσα του στοιχείου πάνω από την ανάρτηση, η Kawasaki βάζει το ανάλογο σύστημα της κάτω από την ανάρτηση. Στο κέντρο του συστήματος, βλέπουμε ένα… «τριπλό πιρούνι», με 3 τηλεσκοπικά στελέχη που αναλαμβάνουν την απόσβεση κραδασμών. Το τιμόνι συνδέεται με τους τροχούς, μέσω συνδέσμων, όπως άλλωστε είναι απαραίτητο σε μια τέτοια διάταξη.

Kawasaki new three wheeler patents

Προς το παρόν φαίνεται ότι η Kawasaki συνεχίζει της κατοχυρώσεις της κυρίως για να προστατέψει την δουλειά της, αφού δεν μας έχει παρουσιάσει κάτι. Από την άλλη, σίγουρα και οι ίδιοι στο Akashi, γνωρίζουν ότι οι τρίτροχες μοτοσυκλέτες έχουν ένα ειδικό κοινό και δεν είναι η ευκολότερη κατηγορία, ούτε να αναπτύξεις αλλά ούτε και να πουλήσεις. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πως θα πάει αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 11:12

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon