Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 12:51

Kawasaki Ζ900 - Για το 2020, γίνεται “ο αστέρας της μεγάλης οθόνης”

Ανανεωμένη για το 2020, η Ζ900 διατηρεί τη φιλοσοφία “Συναρπαστική & Εύχρηστη” της προκατόχου της, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει το επόμενο επίπεδο για τις επιθετικές εκδόσεις Ζ σχεδίασης Sugomi.

Στην πληθώρα εξελιγμένων, νέων χαρακτηριστικών της περιλαμβάνονται ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης (συνδυάζοντας και τα καινούρια KTRC και Power modes), νέα έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT, συνδεσιμότητα Bluetooth για Smartphone, φώτα LED και χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων.

Παραμένοντας σταθερά στην κορυφή της κατηγορίας της, η Ζ900 για το 2020 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, σε μια πανίσχυρη μοτοσυκλέτα 125 ίππων (92.2 kW) και σε μια έκδοση με μειωμένη ισχύ στα 95PS (70kW) που μπορεί να μειωθεί περαιτέρω στα 35kW για να μπορεί να οδηγηθεί με άδεια οδήγησης Α2.

Ο μεγαλύτερος όγκος που δόθηκε στην εξάτμιση για να είναι εφικτές οι αναβαθμίσεις που έγιναν στον καταλύτη, ώστε να καλυφθούν οι προδιαγραφές Euro5 που θα ισχύσουν σύντομα, καθώς και οι αλλαγές στον προθάλαμο της εξάτμισης και τον σιγαστήρα, δημιουργούν συνδυαστικά μια δυνατή αίσθηση ιδιαίτερα στην εκκίνηση, στο ρελαντί και στο άνοιγμα του γκαζιού. Στον πυρήνα όλων όσων προσφέρει η Kawasaki με τη σειρά Ζ, η Ζ900 βρίσκεται σταθερά ψηλά σε πωλήσεις στην Ευρώπη, όπου η αγορά των naked μοτοσυκλετών μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και εξελίσσεται σε μια από τις κυρίαρχες κατηγορίες.

Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Ζ900 για το 2020 είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να πρωταγωνιστήσει, με την προσθήκη του δημοφιλούς KTRC Traction Control της Kawasaki και με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων Rider Modes και δύο Power Modes.

Αυτή η προσέγγιση που εστιάζει στον αναβάτη, επεκτείνεται και στον πίνακα οργάνων, όπου μία πολλαπλών λειτουργιών οθόνη TFT 10.9εκ. που τοποθετείται για πρώτη φορά, εμφανίζει όλες τις σημαντικές για τον αναβάτη πληροφορίες και επιπλέον του επιτρέπει να ελέγξει συγκεκριμένες λειτουργίες της μοτοσυκλέτας μέσω Bluetooth και χρησιμοποιώντας τη μοναδική εφαρμογή Kawasaki Rideology για smartphones.

Μεταξύ των πληροφορίων που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη του smartphone μέσω Bluetooth, περιλαμβάνονται πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα όπως το υπολειπόμενο καύσιμο, η απόσταση που έχει καλυφθεί και η απόσταση από την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση. Γενικές ρυθμίσεις όπως ο τρόπος εμφάνισης των μονάδων και το στυλ εμφάνισης της ημερομηνίας είναι δυνατόν να ρυθμιστούν μέσω του smartphone, ενώ η οθόνη TFT ενημερώνει με ένα εικονίδιο, για τη λήψη κλήσης ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρειάζεται να φορτίσετε το κινητό σας ή άλλες συσκευές; Μια πρίζα USB βρίσκεται κάτω από τη σέλα και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά γνήσια αξεσουάρ της Kawasaki, που είναι διαθέσιμα για τη νέα Z900.

Εξασφαλίζοντας το ότι η Ζ900 κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, στον βασικό εξοπλισμό της είναι πλέον διαθέσιμα τα εξαιρετικά ελαστικά Dunlop Sportmax Roadsport 2. Με προβολέα, πίσω φως, φως πινακίδας κυκλοφορίας και φλας τεχνολογίας LED στον βασικό εξοπλισμό, η Ζ900 μετατρέπει τη νύχτα σε μέρα.

Και οι δύο εκδόσεις της Ζ900 για το 2020 (η πλήρους ισχύος και η κατάλληλη για οδήγηση με άδεια Α2) θα είναι διαθέσιμες στις ίδιες χρωματικές επιλογές. Αυτές είναι οι: Metallic Graphite Gray / Metallic Spark Black, Candy Lime Green / Metallic Spark Black και Pearl Blizzard White / Metallic Spark Black. Μια τέταρτη επιλογή είναι η ΜetallicSpark Black / Metallic Flat Spark Black.

Όπως και οι άλλες μοτοσυκλέτες που συνθέτουν τη γκάμα της Kawasaki για το 2020, οι κύριες αρετές της Ζ900 διατηρήθηκαν και αναβαθμίστηκαν, ώστε να δημιουργηθούν δύο μοτοσυκλέτες με την ίδια προσωπικότητα, απλώς μεγαλύτερες και ακόμη καλύτερες.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT