.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 14:38

EICMA - Kawasaki EV concept: Tεχνικές πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες

Πέρα από τη συνεργασία με την BIMOTA και την παρουσίαση του νέου Z H2, στην EICMA 2019, η Kawasaki δημιούργησε περαιτέρω αίσθηση με μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αποκαλεί απλά “Electric Vehicle concept”, μοτοσυκλέτα που το Akashi εξελίσσει εδώ και… 19 χρόνια, από το μακρινό 2000!

Στην EICMA 2019, ο Πρόεδρος της Kawasaki Heaby Insudstries Motorcycle & Engine Company, κ. Yuji Horiuchi παρουσίασε 6 μοντέλα της “πράσινης” εταιρείας, αλλά και μια ηλεκτρική έκπληξη.

Αφού μας άφησε όλους άφωνους όταν μας πληροφόρησε για πόσα χρόνια εξελίσσει η Kawasaki το EV concept, ο κ. Horiuchi αποκάλυψε πως η έρευνα της KHI έχει μέχρι στιγμής επικεντρωθεί σε μια μοτοσυκλέτα που θα ταίριαζε στις μεσαίου (σσ. μικρομεσαίου θα λέγαμε) κυβισμού βενζινοκίνητες, με ατού της την πληθώρα τεχνολογικών χαρακτηριστικών, που θα ξεπερνούν τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της αγοράς.

Με κινητήρα που θα διαθέτει 20kw (27 hp) για επιτάχυνση και 10kw (13,5 hp) για crusing, το EV project έχει δοκιμαστεί εκτενώς στην ιδιόκτητη από την Kawasaki πίστα Autopolis στη νότια Ιαπωνία, αλλά και σε αστικό περιβάλλον.

“Εστιάσαμε στην αίσθηση που θα λαμβάνει ο αναβάτης κατά την οδήγηση, που επιτρέπει υψηλά επίπεδα ευελιξίας στην παροχή ιπποδύναμης και ροπής, με δυνατότητες αλλαγής ταχυτήτων (σσ. με συμπλέκτη και 4τάχυτο κιβώτιο). Το αποτέλεσμα είναι μια μοτοσυκλέτα που δίνει τη σωστή αίσθηση στον αναβάτη, σύμφωνα με την αποστολή της Rideology.”

Μια μαζεμένων διαστάσεων μοτοσυκλέτα, με κινητήρα παρόμοιο με ενός Ninja 650 (λέει η Kawasaki), χρησιμοποιεί παρόμοιες αναρτήσεις και παραπλήσια φρένα, και την ίδια τεχνολογία πλαισίων τύπου χωροδικτυώματος, όπως στις Ninja και Z.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας βρίσκεται στα 219 κιλά (μην ρωτήσει κανείς “στεγνά ή γεμάτα”), ενώ στην καρδιά της βρίσκουμε μια μπαταρία με σύστημα γρήγορης φόρτισης CHAdeMo από εξόδους οικιακού ρεύματος 100-240V.

Όσον αφορά στην αυτονομία, η Kawasaki κάνει λόγο για 100 χιλιόμετρα, ένα σχετικά απογοητευτικό νούμερο, όταν στην EICMA 2019 η Energica έκανε λόγο ακόμα και για 400 χιλιόμετρα αυτονομίας. Όμως, κάθε αρχή και δύσκολη.

Για την ώρα, η KHI προσπάθησε να κατευνάσει τον ενθουσιασμό των οπαδών της σχετικά με το EV Concept, δηλώνοντας πως πρόκειται “απλά για ένα ερευνητικό project”, υποστηρίζοντας πως δεν σκοπεύει να παρουσιάσει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα παραγωγής στο άμεσο μέλλον.

Παρόλα αυτά, στη συνέντευξη τύπου της EICMA ο κ. Horiuchi κατέληξε να υπόσχεται πως η Kawasaki “βρίσκει πολλές ακόμα κατευθύνσεις να εξερευνήσει, ώστε να επεκτείνει τον ενθουσιασμό που προσφέρει ο έλεγχος σε 2 ρόδες”.

Να σημειώσουμε πως παρόλο τον ενθουσιασμό μας για το πράσινο EV Concept, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως περιμέναμε αρκετά πιο εντυπωσιακές επιδόσεις από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την οικογένεια H2. Αλλά, νωρίς είναι ακόμα, κι έχει ο καιρός γυρίσματα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 11:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon