.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 12:40

Kawasaki W175TR – Ασιατική street scrambler έκδοση

Στην Ασία η Kawasaki έχει κάνει θραύση με μια σειρά μοντέλων W175, η οποία μόλις απέκτησε και τη scrambler εκδοχή της.

Το W800 το γνωρίζουν όλοι και αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στη γκάμα της Kawasaki, αλλά για τις αγορές της Ασίας παραμένει μια μεγάλη και ακριβή μοτοσυκλέτα που δεν απευθύνεται στον ευρύτερο πληθυσμό.

Δίπλα στο γνωστό μας W ωστόσο, η Kawasaki φτιάχνει για τις αγορές αυτές και μια δεύτερη σειρά μοντέλων που χτίζονται γύρω από έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 177 cc με την ταπεινή απόδοση 13 ίππων και 1.3 kg.m ροπής, πεντατάχυτο κιβώτιο και βάρος 126 κιλών.

Αυτό κατασκευάζεται σε δύο βασικές εκδόσεις, απλή και SE, καθώς και σε μια νέα Cafe Racer παραλλαγή. Τώρα λοιπόν έρχεται και το scrambler, το οποίο για την περίσταση βαπτίζεται TR.

To W175TR διαφέρει στις λίγο μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, το στενότερο ρεζερβουάρ, εξάτμιση που βγαίνει ψηλά στο πλάι, τιμόνι 30 mm ψηλότερο, σέλα ντυμένη με ανθεκτικό υλικό και ψηλά φτερά.

Οι τροχοί επιμένουν στις 17 ίντσες με διαστάσεις 80/100 μπροστά και 100/90 πίσω και στην Ινδονησία που έγινε η πρώτη του παγκόσμια παρουσίαση ανακοινώθηκε σε δύο εκδόσεις, απλή και SE, με τη δεύτερη να έχει λίγα παραπάνω πράγματα στον εξοπλισμό (λ.χ. ποδιά κινητήρα) και αποκλειστική βαφή με γραφικά στο ρεζερβουάρ, μαύρες ζάντες και πιο περιποιημένο κάλυμμα σέλας.

Η τιμή του στην Ινδονησία ανακοινώθηκε στα 29.9 εκατομμύρια ρουπίες (κάτι ψιλά πάνω από €1,900 με ισοτιμία 28/11/19) για τη βασική έκδοση και 32.3 εκατομμύρια (€2,070) για την SE.

Δε θα ποντάραμε πάντως στο να το δούμε προς Ευρώπη μεριά, μιας και αυτός ο κινητήρας προορίζεται για τις Ασιατικές αγορές και δε γνωρίζουμε αν έχει την παραμικρή σχέση με τις προδιαγραφές Euro 5. Εδώ που τα λέμε, πόσο πιθανό θα ήταν να φτάσει στην ΕΕ μια μοτοσυκλέτα με καρμπυρατέρ (Mikuni VM24) στην τροφοδοσία;

Ίσως να υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα αν στα πλάνα της Kawasaki βρίσκεται η αγορά της Ινδίας, όπου η τελευταία δέσμη προδιαγραφών BS6 είναι πρακτικά εφάμιλλη των Ευρωπαϊκών αλλά, από τη στιγμή που ως τώρα δεν έχουμε δει εδώ κανένα μοντέλο με αυτόν τον κινητήρα, ας μην κάνουμε ορέξεις για το W175TR.

Απολαύστε το στο νέο διαφημιστικό βίντεο της Kawasaki Indonesia που ακολουθεί.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 12:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon