.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 15:38

Kawasaki – Επιστρέφουν οι φήμες για υπερτροφοδοτούμενο “Mach IV” με μοτέρ… μυστήριο

Στις αρχές της χρονιάς (2019), το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine έκανε λόγο για μια επικείμενη “αντεπίθεση” της Kawasaki  στα μεσαία κυβικά, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορούσε σε δύο μοντέλα.

Ένα Z650RS, δηλαδή μια έκδοση στα χνάρια του Z900RS, αλλά με βάση το πλαίσιο και τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του Ζ650 και ένα υπερτροφοδοτούμενο μοντέλο, που θα αναβίωνε τον θρύλο του Mach III, μιας μοτοσυκλέτας που τρόμαζε με τις επιδόσεις της και θεωρούταν “φονέας γιγάντων” (και φονέας γενικότερα βέβαια…).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ιανουαρίου του 2019, η μοτοσυκλέτα θα έφερε το τετρακύλινδρο μοτέρ των 636 κ.εκ. του ZX-6R, το οποίο με την χρήση φυγοκεντρικού συμπιεστή, παρόμοιου με αυτόν του H2, θα έβγαζε… ένα σκασμό άλογα.

Τώρα οι φήμες επανέρχονται, πάλι από την ίδια πηγή (Young Machine), με τους Ιάπωνες αυτή την φορά να αναφέρουν ότι η Kawasaki εξετάζει την εναλλακτική της χρήσης του δικύλινδρου σε σειρά μοτέρ, από το Z650.

Αυτό οφείλεται σε λόγους ανταγωνισμού. Εσωτερικού ανταγωνισμού, γιατί ένα naked με “boostαρισμένο” τετρακύλινδρο 636 κ.εκ. θα έκοβε πωλήσεις από τα Ζ900 και Ζ1000 αλλά και ανταγωνισμού απέναντι σε άλλους  κατασκευαστές και συγκεκριμένα στην Suzuki, που ετοιμάζεται για την παρουσίαση του δικού της υπετροφοδοτούμενου μοντέλου, GSX-T700 (άντε να δούμε πότε…)

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε οι φετινές φθινοπωρινές εκθέσεις, Tokyo Motor Show (Οκτώβριος) και EICMA (Νοέμβριος), να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 15:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon