.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 17:08

H Kawasaki σχεδιάζει τετρακύλινδρο 250 με 60 hp στις 20,000 rpm!

Η είδηση προέρχεται από τον Ιαπωνικό Τύπο και μιλά για έναν νέο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 250 cc με τρελή απόδοση.

Δε γνωρίζουμε τις πηγές των Ιαπώνων συναδέλφων, καθώς πολλάκις μας έχουν ανοίξει την όρεξη μα αρκετές φορές μένουμε μόνο με αυτήν. Τούτη τη φορά η είδηση κοσμεί το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του γνωστού και μη εξαιρετέου περιοδικού Young Machine και αναφέρει πως η Kawasaki ετοιμάζει ένα νέο μικρό τετρακύλινδρο Ninja με χωρητικότητα 250 cc και απόδοση που φτάνει στους 60 ίππους στις 20,000 στροφές!

Το κατά πόσο αυτή η μοτοσυκλέτα μπορεί να ανήκει σε ένα ρεαλιστικό μέλλον αποτελεί ένα σοβαρό ερώτημα, πρωτίστως διότι η Kawasaki έχει ήδη μια φρέσκια σειρά μικρών και μεσαίων κινητήρων και μάλιστα το Ninja 400 είναι αυτή τη στιγμή η μοτοσυκλέτα που κυριαρχεί κατά κράτος στο SSP300 του WorldSBK.

Τα ερωτήματα για το κατά πόσο θα είχε νόημα κάτι τέτοιο είναι ακόμη περισσότερα αν σκεφτούμε πως μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα 250 cc που αποκλείει τα διπλώματα Α1 και Α2 κατηγορίας – αν και το δεύτερο ξεπερνιέται εύκολα με κάποιον ηλεκτρονικό περιοριστή στους 47 ίππους.

Επίσης, είναι μάλλον δεδομένο πως μια τέτοια race replica δεν αναμένεται να είναι και ιδιαίτερα φτηνή, ειδικά αν πρόκειται για έναν νέο τετρακύλινδρο που εξελίχθηκε από λευκό χαρτί στην Ιαπωνία.

Τέλος, έχουμε αρκετές απορίες για το κατά πόσο είναι εφικτό να μιλάμε για 60 ίππους από έναν τόσο μικρό κινητήρα στον κόσμο των Euro 4 και (σύντομα) Euro 5.

Αυτά βέβαια δε σβήνουν την επιθυμία μας να δούμε αυτή τη μοτοσυκλέτα να πραγματοποιείται και μάλιστα να κατεβαίνει και στο SSP300!

Ίσως λοιπόν όλα τα παραπάνω να συνθέτουν μια εικόνα κατά την οποία η (φημολογούμενη) νέα αυτή μικρή super sport να μην προορίζεται για τα μέρη μας ή ίσως και καθόλου για εξαγωγή εκτός Ιαπωνίας. Αλλά ας αφήσουμε τις εικασίες κατά μέρος και ας βάλουμε τη φαντασία μας να σκεφτεί (ή να θυμηθεί) τον κολασμένο ήχο ενός μικρού τετρακύλινδρου να ουρλιάζει στις 20,000 σ.α.λ....

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon