.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 10:35

Kawasaki – Ζ650RS και αναβίωση του θρυλικού Mach III

"Τρελές" φήμες από την Ιαπωνία 

“Επίθεση” στα μεσαία κυβικά από την Kawasaki, προμηνύει το ιαπωνικό Young Machine, με τους “πράσινους” να έχουν δυο κρυμμένους άσσους στο μανίκι για την συγκεκριμένη τάξη χωρητικότητας στα naked. To ένα μοντέλο, θα “πατά” στην πετυχημένη πλατφόρμα του Z900RS, υιοθετώντας το ρετρό 70s στυλ, χρησιμοποιώντας όμως το δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ 650 κ.εκ. των Versys, Z650.

006 1
Z650RS

Αυτό ακούγεται εύκολο, με την έννοια του ότι δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθεί και συμπλέει με την λογική ανάπτυξης της γκάμας της Kawasaki, καθώς και τα Z, έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκδόσεις κυβισμού. Γιατί όχι και τα Z/RS λοιπόν; Το δεύτερο σενάριο που αποκαλύπτει το Young Machine, είναι σίγουρα πιο... τραβηγμένο, αφού προβλέπει την αναβίωση ενός θρυλικού ονόματος, αυτού του Mach III.

Φυσικά, δεν πρόκειται για δίχρονο, τρικύλινδρο σε σειρά στα 500 κ.εκ. αλλά για κάτι που θα έχει την ίδια <<λίγα κυβικά - “μεγάλες” επιδόσεις>> φιλοσοφία. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, η Kawasaki θα κάνει χρήση της υπερτροφοδότησης, με ένα φυγοκεντρικό σύστημα παρόμοιο με αυτό τον H2 μοντέλων.

KAWASAKI SOUL CHARGER
Soul Charger SC-02

Το Young Machine αναφέρει πως η μοτοσυκλέτα αυτή θα αποτελέσει την υλοποίηση των Concept Soul SC-01 / SC – 02 που είχαν παρουσιαστεί σε Tokyo Motor Swow και EICMA αντιστοίχως στο παρελθόν. Ωστόσο σε αντίθεση με αυτά τα concpet, που έφεραν τετρακύλινδρα ή τρικύλινδρα μοτέρ μεγάλου κυβισμού, το φημολογούμενο Mach III, θα έχει το τετρακύλινδρο σε σειρά μοτέρ 636 κ.εκ. του ZX-6R, το οποίο με την υπερτροφοδότηση θα μπορεί να φέρει επάξια των τίτλο του “φονέα γιγάντων”, όπως και ο μακρινός δίχρονος πρόγονος του, από τον οποίο θα δανείζεται το όνομα.

87518beeb0e04a11ddd111e7ed2d78e3 2
Mach III 

Σίγουρα αυτό το σενάριο ακούγεται πολύ ποιο τραβηγμένο αλλά η αλήθεια είναι πως από όλους τους κατασκευαστές που “turbo λένε και turbo δεν βλέπουμε” μόνο η Kawasaki έχει παίξει αυτό το χαρτί στην πραγματικότητα, με τρία υπερτροφοδοτούμενα μοντέλα παραγωγής μέχρι στιγμής.

Ίδωμεν.

Οι “φωτογραφίες” που παρουσιάζουμε είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας του Young Machine.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 10:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Panigale V4 S Corse 2019 - EICMA Brixton 500 Racer by Jakusa Design »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon