.
Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 11:37

Husqvarna Motocross 2016

 

Νέα εποχή!

 

 

 Η νέα σειρά motocross της Husqvarna παρουσιάστηκε στην Αμερική. Όχι τυχαία, γιατί η Husqvarna έχει μεγάλη ιστορία εκεί, μιας και σαν εταιρία υπάρχει από το 1903, και το όνομα της, είναι πασίγνωστο. Οι νέες motocross διαθέτουν τελείως νέα πλαστικά περιφερειακά με τα πλαστικά καπάκια στα πλαϊνά της σέλας να φτάνουν έως και το ρεζερβουάρ, ενώ αυτά των ψυγείων, να είναι μικρότερα.

Ομορφότερες και ελαφρύτερες

Το πίσω φτερό είναι τελείως ίσιο με μεγάλη σε μέγεθος χειρολαβή για σήκωμα της μοτοσυκλέτας, ενώ τα νέα γραφικά, θυμίζουν αρκετά την παλιά Husqvarna. Στην νέα σχεδίαση προστέθηκε και ένα τελείως νέο υποπλαίσιο κατασκευασμένο από carbon, ελαφρύτερο κατά 1 κιλό σε σχέση με των προηγούμενων μοντέλων, κι έτσι, οι νέες motocross είναι συνολικά ελαφρύτερες, προσφέροντας παράλληλα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Τα τετράχρονα FC 450, FC 350 και FC 250 είναι τελείως νέα, όπως και το δίχρονο TC 125, σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να προσφέρουν κορυφαία αίσθηση σε κάθε επίπεδο και ηλικία αναβάτη.

Το νέο πλαίσιο είναι κατασκευασμένο με ρομποτική μέθοδο και χρήση laser, από χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα, ελαφρύτερο και με μικρότερες διαστάσεις από τον προκάτοχο. Σημαντικότερο σε αυτό είναι το υποπλαίσιο τριών τμημάτων από carbon-fibre που είναι και ελαφρύτερο κατά 1 κιλό από αυτό των προηγούμενων μοντέλων. Νέο είναι και το αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ υπάρχουν νέες πλάκες δεσίματος του μπροστινού συστήματος CNC αλλά και αναβαθμισμένο πιρούνι της WP, 4CS. Μικρότερο σε διαδρομή και ελαφρύτερο κατά 500 γραμμάρια είναι το αμορτισέρ της WP με νέας γεωμετρίας μοχλισμό, για βελτίωση τόσο της συμπίεσης, της πρόσφυσης όσο και της ισορροπίας της μοτοσυκλέτας σε όλες τις συνθήκες.

Στους κινητήρες, τα τετράχρονα FC 450, FC 350, FC 250 διαθέτουν νέα μονάδα ελέγχου του ψεκασμού της Keihin και σώμα 44 χιλιοστών, ελαφρύτερο κατά 100 γραμμάρια.
Τα νέα τετράχρονα διαθέτουν επίσης σύστημα launch control, για μείωση του σπιναρίσματος κατά την επιτάχυνση, το οποίο ενεργοποιείται από το τιμόνι, διαφοροποιώντας τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα.
Το βάρος έχει μειωθεί σημαντικά στις νέες μοτοσυκλέτες με το FC 450 να έχει χάσει 5.2 κιλά, το FC 350 να ζυγίζει 4.7 κιλά λιγότερο και το FC 250, 4 κιλά λιγότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα του 2015!

Νέα εποχή motocross

Νέο είναι και το σύστημα εξαγωγής το οποίο τοποθετεί το βάρος του πιο κοντά στο κέντρο μάζας της μοτοσυκλέτας, και καλύπτει τα όρια θορύβου της FIM.
Οι δίσκοι φρένων προέρχονται από την GSK, τα τιμόνια από την Pro Taper, τα gkrip του τιμονιού από την ODI, ενώ νέο είναι επίσης το 7λιτρο ρεζερβουάρ καυσίμου, κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο. Το φιλτροκούτι έχει νέα σχεδίαση που επιτρέπει την αφαίρεση του φίλτρου αέρα χωρίς εργαλεία, ενώ τα στεφάνια τροχών της D.I.D. είναι μαύρα, σε CNC κέντρα τροχών, και νέα Dunlop MX52 ελαστικά.

Βελτιώσεις έχει και το TC 125 με νέα βαλβίδα στο σύστημα εξαγωγής που βελτίωσε την απόδοση από τους 38 στους 40 ίππους, ενώ ζυγίζει 3,2 κιλά λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
Το δίχρονο TC 250 διαθέτει νέες πλάκες μπροστινού συστήματος CNC, νέο κάλυμμα σέλας και νέους δίσκους, όπως τα υπόλοιπα μοντέλα.
Λεπτότερα και πιο επιθετικά σε όψη, με νέα περιφερειακά, μπλε και λευκό χρώμα στα πλαστικά και κίτρινα γραφικά, τα νέα Husqvarna Motocross 2016 τοποθετούν την Husqvarna στην νέα της εποχή.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες οδήγησης

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 15:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna Enduro 2016 Husqvarna FS 450 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon