.
Κατηγορία Harley Davidson
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 16:52

Harley Davidson 750 Stealth Adventure 2016

 

Concept στην έκθεση Motor Show!

 

 

Στην έκθεση Bangkok Motor Show 2016, παρουσιάστηκε μία Harley Davidson Adventure, με την ονομασία 750 Stealth. Όχι, δεν αποφάσισε ξαφνικά η καθεαυτού retro εταιρία να το ''γυρίσει'', απλά συνιδιοκτήτης της Richco Harley-Davidson στην Chiang Mai της Ταυλάνδης, Richy Wilson, έκανε το κέφι του πάνω σε μία 750 Street!

Η μοτοσυκλέτα είναι custom και έχει χτιστεί πάνω σε μία Harley-Davidson 750 Streat, και ως εκ τούτου, είναι one off - μία και τέλος λοιπόν, και δεν είμαστε και τόσο σίγουροι αν έσπασε το καλούπι μετά από αυτό.

Θα λέγαμε ότι η 750 Stealth του Ricky Wilson θυμίζει στον τομέα του αλουμινένιο ρεζερβουάρ την KTM 950 Adventure, ενώ έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα της Harley-Davidson τοποθετώντας διπλούς προβολείς (LED στην προκειμένη), όπως στην Road Glide του 2015.

Το fering είναι χειροποίητο με ψηλή ζελατίνα για προστασία από τον αέρα, οι διακόπτες ίδιοι με του 750 Street όπως και το κοντέρ, ενώ η σέλα διπλή και νέα, όπως και το υποπλαίσιο που είναι κολλητό. Τα μαρσπιέ είναι αλουμινένια με εξοχές για συγκράτηση του ποδιού, ενώ αυτά του συνεπιβάτη φαίνονται τοποθετημένα αρκετά κοντά στο πόδι του αναβάτη.

Ο Wilson τοποθέτησε τροχούς 21/18 ιντσών μπροστά και πίσω με motocross λάστιχα της Dunlop, ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα από μοτοσυκλέτα motocross καθώς και μονή ανάρτηση πίσω της Ohlins, αλουμινένιο χειροποίητο ψαλίδι, χειροποίητη εξάτμιση που βγαίνει κάτω από το πίσω φανάρι και θυμίζει Ducati, τρεις αλουμινένιες βαλίτσες, και η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για adventure εξορμήσεις!

Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος 749cc υγρόψυκτος που χρησιμοποιεί η Harley-Davidson στο Street, χωρίς αλλαγές εσωτερικά.
Τώρα που το ξαναβλέπουμε, δεν είναι κακή ιδέα για να προχωρήσει η Harley-Davidson επίσημα στην παρουσίαση ενός τέτοιου μοντέλου...

Πηγή: www.rushlane.com

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 22:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley Davidson Low Rider S 2016 NYX by Harley-Davidson Athena - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon