.
Κατηγορία Harley Davidson
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 11:56

Harley Davidson CVO Road Glide ST 2024 – Η sport εκδοχή του Bagger

Η πιο σπορ πλευρά του αμερικανικού τουρισμού, σύμφωνα με την Harley-Davidson, εξοπλισμένη και με τον «μεγάλο» κινητήρα των 121 κυβ. ιντσών.

Στα πλαίσια της εκτεταμένης παρουσίασης νέων μοντέλων για το 2024, η Harley-Davidson αποκάλυψε και την νέα CVO Road Glide ST 2024. Πρόκειται για μία έντονα σπορ εκδοχή της Road Glide, με θηριώδη κινητήρα και δελεαστικό πακέτο εξοπλισμού.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας συναντάται ο ισχυρός Milwaukee Eight 121, με κυβισμό που φτάνει ta 1.983 κ.εκ., ρυθμισμένο για απόδοση 127 ίππων και 20 kgm ροπής – καθιστώντας τον έτσι τον ισχυρότερο κινητήρα παραγωγής στην ιστορία της Harley. Η τελική μετάδοση ισχύος είναι κοντύτερη, για ακόμα πιο έντονη επιτάχυνση.

Για την CVO Road Glide ST, κύριος στόχος ήταν και η μείωση του βάρους και η μοτοσυκλέτα επιστρατεύει πολλά ειδικά εξαρτήματα για τον σκοπό αυτό: εξατμίσεις τιτανίου με απολήξεις από ανθρακονήματα, κάρτερ λαδιού από σύνθετο υλικό, εμπρός φτερό, ουρά και κονσόλα ρεζερβουάρ από πρεσαρισμένα ανθρακονήματα, νέους τροχούς και δίσκους φρένων. Πετυχαίνει έτσι, μία μέιωση βάρους κατά 11,4 κιλά περίπου, σε σχέση με την CVO Road Glide του 2024 -και πάλι, βέβαια, φτάνει τα 363 κιλά βάρους, ως γνήσια Harley...

H ανάρτηση της CVO Road Glide ST προέρχεται από την Showa τόσο εμπρός όσο και πίσω, με δύο αμορτισέρ με ξεχωριστά δοχεία λαδιού και ανεστραμμένο πιρούνι 47 χιλιοστών. Τα φρένα είναι της Brembo, με δίσκους τύπου μαργαρίτας εμπρός και ακτινικές, 4πίστονες δαγκάνες.

Στον εξοπλισμό και τα ηλεκτρονικά, ξεκινάμε με 5 preset χαρτογραφήσεις ισχύος, στις οποίες περιλαμβάνονται ακόμη και... ρυθμίσεις πίστας (!), όπως και Infotainment σύστημα με την θηριώδη οθόνη 12,3 ιντσών και ηχοσύστημα 500 Watt! Η τιμή της μοτοσυκλέτας είναι φυσικά δυσθεώρητη, αγγίζοντας τα 43.000 δολάρια...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 12:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon