.
Κατηγορία Harley Davidson
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 17:32

Harley-Davidson X350/X500 – Αμερικάνικα όνειρα made in China

Τα τέκνα της σύμπραξης Harley-Davidson και Qianjiang έρχονται στο φως και αν μη τι άλλο προκαλούν ενδιαφέρον.

Θέμα χρόνου είναι η παρουσίαση των X350 και X500, των πολυαναμενόμενων -κινεζικής κατασκευής- προτάσεων της Harley-Davidson στο μικρομεσαίο φάσμα των κυβικών. Και τίποτα δε φωνάζει περισσότερο «έτοιμα για παραγωγή» από τις εικόνες και των δύο μοντέλων οι οποίες προσφάτως «διέρρευσαν».

Όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό άλλωστε, αυτές οι δύο μοτοσυκλέτες είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ της Harley-Davidson και του κινέζικου κολοσσού Qianjiang, μητρική εταιρεία των Benelli, Keeway, KSR και της προσφάτως αφιχθείσας στην χώρα μας, QJ Motor. Και με τη σειρά της, η Qianjiang ανήκει στο τεράστιο Geely Group.

Βλέποντας τα ένα-ένα, το μικρότερο μοντέλο είναι το X350. Αισθητικά μοιάζει πολύ με το σχέδιο που κυκλοφορεί εδώ και καιρό. Αυτό το μοντέλο, που παρουσιάστηκε το 2019 και ονομαζόταν 338R, βασίστηκε στο Benelli 302. Αργότερα, η Qianjiang παρουσίασε μια μεγαλύτερη έκδοση αυτού του κινητήρα στα 353 κ.εκ., τον ίδιο που εξοπλίζει το νέο QJ Motor SRK350 και το ενσωμάτωσε στο πλαίσιο του Benelli 302. Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι αριθμοί που υποβάλλονται φαίνεται να είναι αρκετά καλοί. Η ισχύς θα είναι περίπου 36 ίπποι, το βάρος στα 195 κιλά και η εκτιμώμενη μέγιστη ταχύτητα είναι 143 χλμ/ώρα.

HD_X500.jpg

Στη συνέχεια βρίσκουμε την έκδοση μεσαίου κυβισμού, το X500. Με κυβισμό στο ½ του λίτρου και με βάση την Benelli Leoncino 500, με την οποία μοιράζεται τα περισσότερα μέρη της, βρίσκουμε μια πιο παραδοσιακή και κλασική μοτοσυκλέτα, λίγο πιο σοβαρή από τη μικρή της αδερφή. Το X500 θα έρθει εξοπλισμένο με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα, ισχύ 47 ίππους και βάρος 207 κιλών.

Επιπλέον, δεδομένου ότι μοιράζεται μεγάλο αριθμό ανταλλακτικών με τη Benelli, αναμένεται ότι η τελική τιμή του δεν θα είναι πολύ διαφορετική. Για το καλό των πωλήσεων έστω δηλαδή, μιας και τα όνειρα από την Κίνα φημίζονται κυρίως επειδή δεν κοστίζουν ακριβά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 17:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon